«Όχι» και από το Εφετείο Κακουργημάτων στην αίτηση αποφυλάκισης Τσοχατζόπουλου

«Όχι» και από το Εφετείο Κακουργημάτων στην αίτηση αποφυλάκισης Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε, για δεύτερη φορά, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί την επόμενη Τετάρτη, είχε υποβάλει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής του με βάση την οποία μετρά 20 χρόνια κάθειρξη.

Οι δικαστές, όπως νωρίτερα και οι εισαγγελείς της έδρας, απέρριψαν την νέα αίτηση του πρώην υπουργού. «Σήμερα δεν έχω δικαίωμα αλλά θα τα πούμε στην απολογία μου», ήταν η αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Οκτωβρίου οπότε και θα ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων με πρώτο τον πρώην υπουργό.

«Οχι» στην αποφυλάκιση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου είχε πει το πρωί της Τετάρτης η εισαγγελέας με την πρότασή της προς τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζετο σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις χρυσές μίζες.

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε στην αγόρευσή της πως αν ο κατηγορούμενος βγει από τη φυλακή είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος συνάγεται ότι έχει προβλήματα υγείας αλλά η βλάβη από την παραμονή του στη φυλακή δεν θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη.

Αναμφισβήτητα ο γιος του μεγαλώνει χωρίς τον πατέρα του αλλά με τη μητέρα και τους παππούδες του. Η βλάβη δεν θα είναι υπέρμετρη, τόνισε η εισαγγελέας . Και με βάση αυτή τη διαδρομή του σκεπτικού προτείνει να απορριφθεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κατά την ίδια μάλιστα δεν αρκεί η επιβολή περιοριστικού όρου και δεν θεωρεί ότι είναι επαρκής και η ηλεκτρονική επιτήρηση, το γνωστό βραχιολάκι.

Ο συνήγοροί του (Λεωνίδας Κοτσαλής, Γιάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος) προέταξαν ως βασικό λόγο τα προβλήματα υγείας του. «Ο Τσοχατζόπουλος είναι σε κίνδυνο ζωής από την παράταση της κράτησης.Οι άνθρωποι στο ιατρείο του Κορυδαλλού κάνουν ό,τι μπορούν,αλλά οι όροι είναι απαράδεκτοι.Κίνδυνος φυγής δεν υπάρχε», είπαν οι δικηγόροι του.

Σχόλια