«Όχι» της Μέρκελ σε κάθε αίτημα για μείωση του ελληνικού χρέους

«Όχι» της Μέρκελ σε κάθε αίτημα για μείωση του ελληνικού χρέους

«Όχι» σε κάθε πιθανό αίτημα για μείωση του χρέους στην Ελλάδα είπε η Άνγκελα Μέρκελ, σε κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Κάτω Βουλή (Bundestag).

Αναλυτικότερα, και όπως σημειώνει το Reuters, η κ. Μέρκελ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του CDU/CSU, δήλωσε «έκπληκτη» με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα περί μείωσης χρέους, λέγοντας, σύμφωνα με παριστάμενους βουλευτές, «όχι» σε κάθε σχετικό πιθανό αίτημα.

«Η ευθύνη για τις επόμενες κινήσεις βρίσκεται πλέον στην ελληνική πλευρά», είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι τα χαμηλά επιτόκια με τα οποία αποπληρώνει η Ελλάδα το χρέος της, καθώς και το γεγονός πως η χώρα μας δεν καταβάλει τόκους στην Ε.Ε. μέχρι το 2020, δεν καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ακόμα, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε πως η τελευταία δόση προς την Ελλάδα πρέπει να δοθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, κάτι που θα γίνει μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος.

Ωστόσο, όπως σημειώνει και το Reuters, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση θα περιμένει τις προτάσεις του νέου Έλληνα πρωθυπουργού.Σχόλια