Οχτώ οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες- «Βολές» Παππά κατά Στουρνάρα

Οχτώ οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες- «Βολές» Παππά κατά Στουρνάρα

 

Τρεις αιτήσεις για την άδεια τηλεοπτικής εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας, έχουν ήδη κατατεθεί από χθες στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ μέχρι την λήξη της σχετικής προθεσμίας οι αιτήσεις αυτές ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και τις οκτώ!
Ειδικότερα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ και STAR CHANNEL κατέθεσαν ήδη τους σχετικούς φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ μέχρι τη Δευτέρα, σχετική αίτηση θα καταθέσει και ο σταθμός του ALPHA.

Από την άλλη πλευρά,  ο τηλεοπτικός σταθμός του MEGA, υπέβαλλε χθες το βράδυ νέο επιχειρηματικό σχέδιο και αναμένει την έγκρισή του το αργότερο ως το πρωί της Δευτέρας για να καταθέσει και εκείνος με τη σειρά του τον σχετικό φάκελλο. Σύμφωνα με πληροφορίες διασφαλίστηκε από χθες η ασφαλιστική ενημερότητα, έπειτα από διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς το ΙΚΑ όμως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, θεωρείται σχεδόν αδύνατον να εγκριθεί από τέσσερις διαφορετικές τράπεζες το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του καναλιού, μέσα σε ελάχιστα 24ωρα

Ανεξαρτήτως πάντως από την κατάληξη της υποψηφιότητας του MEGA, θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο, οτι οι αιτήσεις που θα κατατεθούν ως το μεσημέρι της Δευτέρας που λήγει η σχετική προθεσμία, θα είναι περισσότερες από τέσσερις.

Πέραν των πέντε προαναφερομένων τηλεοπτικών σταθμών, εξακολουθεί να δηλώνει οτι θα καταθέσει σχετική αίτηση και ο “EPSILON”, ενώ χθες φημολογούνταν οτι κατατέθηκε φάκελλος και από επιχειρηματικό σχήμα της Θεσσαλονίκης.

Θεωρείται επίσης βέβαιο οτι θα υπάρξει τουλάχιστον άλλη μια υποψηφιότητα από επιχειρηματικό σχήμα, στο οποίο θα συμμετέχουν γνωστοί επιχειρηματίες.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας για τη κατάθεση των φακέλων αιτήσεως συμμετοχής θα συνέλθει, η αρμόδια επιτροπή και παρουσία και των εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου, να ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους συμμετοχής για να διαπιστώσει την ύπαρξη των προαπαιτουμένων.

Τέλος, η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 ως τις 17 Αυγούστου.

Επιμένει ο Παππάς στις τέσσερις άδειες

Τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα κατηγόρησε εμμέσως ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αφήνοντας υπαινιγμούς ότι το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδας για τα δάνεια των ΜΜΕ δεν είναι επαρκές.

Νικος Παππάς

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διαλύσει το «τρίγωνο της διαπλοκής». «Δεν ήταν ατύχημα. Ήταν ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα. Φθάσαμε στο σημείο ο διευθυντής ομίλου που μετέχει στο MEGA να ζητά από τους ιδιοκτήτες των άλλων δύο ομίλων που μετέχουν να βάλουν χρήματα γιατί απέκτησαν ισχύ και χρήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι δημόσια παραδοχή. Σοκαριστική νομίζω» προσέθεσε ο Νίκος Παππάς.

«Είναι προφανές ότι η αγορά δεν ήταν βιώσιμη και εκεί οι τράπεζες αλλοίωναν τους κανόνες δανειοδότησης και ανταγωνισμού κατόπιν και πολιτικών πιέσεων» υποστήριξε και αναφέρθηκε στην εξεταστική που βρίσκεται σε εξέλιξη επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε κανείς να είναι καχύποπτος με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας δεδομένου ότι ο διοικητής της είναι πρώην υπουργός.Σχόλια