6:57 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Οδηγία Π.Ο.Υ για τα βρέφη με σοβαρές λοιμώξεις

Οδηγία Π.Ο.Υ για τα βρέφη με σοβαρές λοιμώξεις

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) εγκαινίασε νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τη θεραπεία στα εξωτερικά ιατρεία βρεφών με βακτηριακές λοιμώξεις.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) εγκαινίασε νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τη θεραπεία στα εξωτερικά ιατρεία.Περίπου 1 στους 10 νεογέννητα αναπτύσσουν σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της ζωής τους και περισσότερα από 400 000 νεογνά πεθαίνουν από αυτές τις λοιμώξεις κάθε χρόνο.

Ο ΠΟΥ συνιστά ότι τα βρέφη μέχρι 2 μηνών με πιθανή σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη πρέπει να παραμένουν στο νοσοκομείο και να υποβάλλονται σε θεραπεία με δύο ενέσιμα αντιβιοτικά, πενικιλλίνη ή αμπικιλλίνη συν γενταμυκίνη για τουλάχιστον 7 ημέρες.

Δυστυχώς, σε χώρες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, έως και το 60% των μωρών με σημάδια σοβαρής βακτηριακής λοίμωξης δεν υποβάλλονται στην συνιστώμενη ενδονοσοκομειακή θεραπεία, επειδή τα νοσοκομεία δεν είναι προσβάσιμα ή προσιτά στις οικογένειες.

Σε περιπτώσεις όπου το νεαρό βρέφος δεν μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο, ο Π.Ο.Υ έχει αναπτύξει νέα κατευθυντήρια οδηγία για εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας ώστε αυτοί να παράσχουν αποτελεσματική θεραπεία στα εξωτερικά ιατρεία.

Με την βοήθεια αυτής της κατευθυντήριας οδηγίας θα εντοπίζονται τα βρέφη που έχουν σημάδια σοβαρής λοίμωξης και πρέπει να λάβουν θεραπεία, ακόμη και αν η παραμονή τους στο νοσοκομείο δεν είναι δυνατή.

Η νέα κατευθυντήρια οδηγία περιλαμβάνει προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των λοιμώξεων στα βρέφη με ένα συνδυασμό ημερησίως ενδομυϊκής γενταμυκίνης (για 2 ή 7 ημέρες) και από του στόματος αμοξικιλλίνης (7 ημέρες).Τα βρέφη με γρήγορη αναπνοή (ηπιότερη ασθένεια) μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία με αμοξυκιλλίνη.

Για να είναι η θεραπεία στα εξωτερικά ιατρεία αποτελεσματική, το ιατρικό προσωπικό πρέπει να εκπαιδευτεί κατάλληλα και τα πρώτης γραμμής κέντρα θεραπείας πρέπει να είναι προσβάσιμα για τις οικογένειες.

Η στενή παρακολούθηση είναι απαραίτητη για τα άρρωστα βρέφη που έχουν υποβληθεί σε αγωγή, ώστε να αντιμετωπισθεί ανά πάσα στιγμή η όποια επιδείνωση.

Πηγή : isotimos.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας