Οδοντίατρος από τη Μινεσότα ο «άνθρωπος» που δολοφόνησε και έγδαρε το πιο αγαπημένο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε

Οδοντίατρος από τη Μινεσότα ο «άνθρωπος» που δολοφόνησε και έγδαρε το πιο αγαπημένο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε

Την ταυτότητα του ανθρώπου ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές της Αφρικής για την φρικτή δολοφονία ενός μεγαλόπρεπου αρσενικού λιονταριού αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Telegraph, λίγες μόνο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του μπροστά στο νεκρό ζώο που είχε προκαλέσει θλίψη αλλά και οργή σε ολόκληρο τον κόσμο.

LJJJ
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τον αμερικανό οδοντογιατρό Walter Palmer από την πολιτεία της Μινεσότα ο οποίος, αφού σκότωσε τον μόλις 13 ετών Cecil με ένα βέλος, για να τον γδάρει και λίγη ώρα αργότερα να φωτογραφηθεί πίσω από το θήραμά του, αισθανόμενος εξαιρετικά περήφανος για την πράξη του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για τον δράστη, πρόκειται για έναν πεπειραμένο κυνηγό που έχει «καταφέρει» να δολοφονήσει δεκάδες άγρια ζώα, με τελευταίο τον Cecil, ένα από τα διασημότερα λιοντάρια της Αφρικής ο οποίος μάλιστα αποτελούσε και την πιο λατρεμένη μασκότ του Hwange National Park στη Ζιμπάμπουε.

PalmerHunter
Όταν πριν λίγες ημέρες οι φύλακες του πάρκου εντόπισαν το κουφάρι του ζώου, διαπίστωσαν πως ήταν αποκεφαλισμένο και γδαρμένο, ενώ όλα τα στοιχεία έδειξαν πως έπεσε θύμα ενέδρας με δόλωμα.

Αρχικά οι πρώτες υποψίες έπεσαν σε κάποιον Ισπανό ωστόσο, αυτό τώρα δείχνει να καταρρίπτεται, ενώ, σχεδόν σίγουρο θεωρείται πως ο Walter Palmer πλήρωσε σε άλλους κυνηγούς το ποσόν των 50.000 δολαρίων προκειμένου να τον βοηθήσουν να εντοπίσει και να σκοτώσει τον μεγαλόσωμο αλλά και περήφανο Cecil που δεν είχε πειράξει ποτέ του κανέναν άνθρωπο.

Όπως αναφέρεται οι κυνηγοί κατάφεραν να απομακρύνουν το ζώο από την προστατευόμενη περιοχή προκειμένου να το σκοτώσουν. Αρχικά το χτύπησαν με βέλος και το τραυμάτισαν και μετά από δύο μέρες κατάφεραν να το εντοπίσουν και να το θανατώσουν.   Εκπρόσωπος του φερόμενου ως δράστη ανέφερε πως ο πελάτης του πιστεύει πως ίσως όντως να είναι αυτός που σκότωσε το ζώο, αλλά αρνείται πως γνώριζε τη σημασία του και πως ο τρόπος που κυνήγησε ήταν εκτός νομιμότητας. palmer1
Σε όλους τους εμπλεκόμενους έχουν ασκηθεί διώξεις για λαθροθηρία και θα κληθούν ενώπιον δικαιοσύνης. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη οργή είναι οι φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη που διέρρευσαν και τον απεικονίζουν να ποζάρει με τα νεκρά ζώα ως τρόπαια.Σχόλια