Οι 4 νέοι καναλάρχες στον διαγωνισμό-παρωδία

Οι 4 νέοι καναλάρχες στον διαγωνισμό-παρωδία

-Ξημερώματα η ανακοίνωση για τους νέους καναλάρχες- Πρώτος και με μισά λεφτά ο ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου- Πήρε την άδεια ο ΑΝΤ1- Καλογρίτσας και Μαρινάκης οι νέοι «παίκτες». Πρώτος επιλαχών ο Σαββίδης, δεύτερος ο Άλφα. 

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ο διαγωνισμός-παρωδία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Μεγάλος νικητής ήταν ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου ο οποίος ήταν ο πρώτος που πήρε την άδεια με 43 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός παιχνιδιού ο Βαρδινογιάννης (τόσο με το Star όσο και με την Κυπριακή εταιρεία) αλλά και ο Alpha που έφτασε να είναι ο δεύτερος επιλαχών με ποσό που έφτασε τα 61 εκ. ευρώ.

Πλέον η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί μια «καυτή πατάτα» καθώς εάν ιχύσουν αυτά που είπε η κυρία Γεροβασίλη τότε εντός 90 ημερών η Digea θα πρέπει να ρίξει «μαύρο» σε κανάλια με χιλιάδες εργαζομένους. 

Και τώρα η ώρα του ΣτΕ 

Το θρίλερ θα συνεχιστεί καθώς τον λόγο έχει πλέον το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου αναμένεται να προσφύγουν οι διεκδικητές. Ήδη στο ereportaz o Πέτρος Κουσουλός έχει αναδείξει το θέμα που θα προκύψει καθώς το πιθανότερο είναι ο διαγωνισμός να κυρηχθεί άκυρος.

Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκαν οι 4 πλειοδότες για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Είναι οι εξής:

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) (43 εκμ)
 • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (75,9 εκμ)
 • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) (52,6 εκμ)
 • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.). (73,9 εκμ)

——————————————————————————————————————————————————–

Νωρίτερα…

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, η μαραθώνια διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Περισσότερες απο 60 ώρες μετά, οι τέσσερις καναλάρχες τελικά βρέθηκαν και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων.

Αυτή τη στιγμή συντάσσονται τα πρακτικά, ενώ στη συνέχεια θα καθαρογραφεί το κείμενο των αποτελεσμάτων πριν αυτό δοθεί στη δημοσιότητα.
Η διαδικασία έχει μπει στην τελική της ευθεία, ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει τίποτα γνωστό επισήμως πριν από τα μεσάνυχτα.


Η ημέρα ξεκίνησε έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με πλήθος δημοσιογράφων να αναμένουν τα αποτελέσματα της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Τα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ αναμένεται σήμερα να ανοίξουν, μιας και η διαδικασία τυπικά θα φθάσει στο τέλος της και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα έχουν πλειοδοτηθεί στους δικαιούχους τους.

Παρά τα σενάρια τα οποία κυκλοφορούν από τα πηγαδάκια των δημοσιογράφων έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, αλλά και γενικότερα, καμία ενημέρωση ή είδηση υπάρχει «από μέσα προς τα έξω», καθώς έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην υπάρξει καμία διαρροή.

Οι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποί τους διανυκτέρευσαν για μία ακόμη νύχτα στα ράντζα που έχουν στηθεί σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, χωρίς να έχουν επικοινωνία ο ένας με τον άλλον.

Νικητές και ηττημένοι αναμένεται μέσα στην ημέρα να εξέλθουν από την πύλη της ΓΓΕΕ, ώστε να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαίωσαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε πυροδοτήσει πολιτική αντιπαράθεση.

Μέλη της αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι συνταγματικά μόνο το ΕΣΡ έχει δυνατότητα να αδειοδοτήσει τα κανάλια, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που στο ΣτΕ λέγεται ότι θα πέσει ο διαγωνισμός

Ωστόσο, αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία της ΓΓΕΕ επικρατεί ηρεμία, το κτίριο για δεύτερη μέρα θυμίζει «αστακό» από το πλήθος των αστυνομικών δυνάμεων που το φρουρούν, και οι δημοσιογράφοι ελπίζουν ότι σε λίγη ώρα θα έχουν την είδηση και τα πλάνα με τους επιχειρηματίες και τους εκπροσώπους σχημάτων να εξέρχονται της πύλης, με ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο να διαγράφεται.

Κανείς μέχρι τώρα δεν γνωρίζει πώς εξελίσσεται η διαδικασία, πόσοι από τους υποψηφίους έχουν ήδη κατοχυρώσει τηλεοπτική άδεια και πόσοι μάχονται ακόμα για αυτήν.

Ο αστυνομικός διευθυντής ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μετακινηθούν από την είσοδο της ΓΓΕΕ και να μεταφερθούν λίγα μέτρα πιο μακριά.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι εξής υποψήφιοι:

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
 • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
 • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
 • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
 • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
 • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
 • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Διαβάστε επίσης: Κρέτσος: Ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια πρέπει να γίνει από το ΕΣΡΣχόλια