«Οι αγώνες του Ρίο θα είναι οι τελευταίοι μου» – Παραολυμπιονίκης σκέφτεται την ευθανασία

«Οι αγώνες του Ρίο θα είναι οι τελευταίοι μου» – Παραολυμπιονίκης σκέφτεται την ευθανασία

«Μετά το Ρίο, θα σταματήσω την καριέρα μου στον αθλητισμό, θέλω να δω η ζωή τι θα μου φέρει και να απολαύσω τις καλύτερες στιγμές» ανακοίνωσε η Βελγίδα Marieke Vervoort, η οποία είχε κερδίσει δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα ασημένιο, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Η Marieke Vervoort, 37 ετών, πάσχει από μία ανίατη εκφυλιστική ασθένεια, που την έχει καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο. Παρά τους αφόρητους πόνους, οι οποίοι δεν την αφήνουν πολλές φορές ούτε να κοιμηθεί, η Vervoort δεν εγκατέλειψε τις προπονήσεις και προετοιμάστηκε για τους Αγώνες του Ρίο.

Η 37χρονη, σε συνέντευξή της σε βελγικό ραδιόφωνο, δήλωσε ότι έχει φτιάξει μια λίστα, με πράγματα που θέλει να κάνει μετά τη Βραζιλία. Στη λίστα της περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η πτήση με αεροπλάνο «ακροβατικών» επιδείξεων. «Παρά την κατάστασή μου, έχω κάνει πράγματα που άλλοι μόνο μπορούν να ονειρευτούν» ανέφερε. Ωστόσο, λόγω των αφόρητων πόνων, έχει αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο της ευθανασίας, καθώς η τελευταία της ευχή, όπως λέει η ίδια, η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έχει εκπληρωθεί.



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr



Σχόλια