Οι αρχές επιμένουν: Είναι «δεμένη» η υπόθεση Ριχάρδου

Οι αρχές επιμένουν: Είναι «δεμένη» η υπόθεση Ριχάρδου

Μπορεί να περιμένουμε την αποφυλάκιση του Ριχάρδου, ο οποίος κατηγορείται για λαθρεμπορία χρυσού, ωστόσο οι αρχές διαμηνύουν ότι η υπόθεση είναι «δεμένη». Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε μία non paper ενημέρωση, τονίζει σχετικά ότι:

  • Οι πλάκες χρυσού που “έφευγαν” στην Τουρκία, μέσω τουριστικών λεωφορείων, δεν περνούσαν από το τελωνείο ως οφείλεται από την Νομοθεσία, καθώς ήταν κρυμμένες μέσα σε ασυνόδευτα δέματα. Κατά συνέπεια -λένε οι αστυνομικές πηγές- δεν είχαν καταγραφεί στο τελωνείο.
  • Κάθε νόμιμη πλάκα χρυσού που εξάγεται, εν προκειμένω στην Τουρκία όπου υπάρχει τελωνειακή ένωση, πρέπει να φέρει την απαραίτητη σφραγίδα. Επίσης θα πρέπει να έχει χυτευθεί σε νόμιμο χυτήριο και να συνοδεύεται από τα απαραίτητα παραστατικά, όπου διαφαίνεται η νομιμότητα προέλευσης του χρυσού και κυρίως τα φασματογραφήματα και οι εκθέσεις για την καθαρότητά του.
  • Το χυτήριο που λειτουργούσε στα Εξάρχεια ήταν παντελώς παράνομο και δεν διέθετε καμιά νόμιμη άδεια, πόσο μάλλον την δυνατότητα σφράγισης των πλακών χρυσού που χυτευόταν.
  • Ο επονομαζόμενος και “καμπούρης” που είχε “καμπουριάσει” από την μεταφορά χρυσού και συνελήφθη στον Έβρο γιατί δεν περνούσε τις ασφράγιστες πλάκες χρυσού από το τελωνείο;

 


Σχόλια