Οι πιο τρομακτικές πίστες σκι στον κόσμο

Οι πιο τρομακτικές πίστες σκι στον κόσμο

Στο σκι έρχεται κάποια στιγμή που όλοι θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα!

Υπάρχουν κάποιες πίστες που προσφέρουν ένταση και έκρηξη αδρεναλίνης σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες. Η Daily Mail, ρίχνει μια ματιά σ΄αυτές που τρομάζουν ακόμα και τους πιο έμπειρους σκιέρ.

1. Harakiri – Mayrhofen, Austria

hara

Αναμφίβολα κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το όνομά της. Έχει σημεία με κλίση 78% οπότε αν κάποιος πέσει μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένει να σταματήσει ή να επιβραδύνει παρά μόνο όταν φτάσει στο τέλος.

2. La Chavanette – Γαλλία

la cha

Σημαίνει το «Ελβετικό τείχος» και ξεκινά από τα 700 πόδια ύψος. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάβαση. Πίστα που την προτιμούν συνήθως επαγγελματίες σκιέρ.

3. Grand Couloir, Κουρσεβέλ, Γαλλία

grand

Κάποτε θεωρείτο η πιο απότομη διαδρομή. Σήμερα αναφέρεται ως εκτός πίστας δρομολόγιο. Κάποιοι λένε πως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της κατά τα άλλα ομαλής αν και απότομης κατάβασης.

4. Delirium Dive – Sunshine Village, Banff, Καναδάς

del

Μια από τις πιο επικίνδυνες πίστες στον κόσμο. Απόδειξη πως δεν μπορείς να την κατέβεις αν δεν υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι έχεις στην κατοχή σου συσκευή εντοπισμού. Η πίστα απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες σκιέρ.

5. Corbet’s Couloir – Jackson Hole, ΗΠΑ

corbe

Αποκαλείται η πιο τρομακτική κατάβαση σκι στις ΗΠΑ και για να φτάσει κανείς εκεί πρέπει να πηδήξει από βράχο έξι μέτρων.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια