Οι πρώτοι των πρώτων που σάρωσαν στις Περιφέρειες

Οι πρώτοι των πρώτων που σάρωσαν στις Περιφέρειες

Τα αποτελέσματα της 26ης Μαΐου ήταν σαφή και ξεκάθαρα. Νέα πρόσωπα αναδείχθηκαν. Παλιές καραβάνες της πολιτικής επανεξελέγησαν. Η ΝΔ επιβεβαίωσε την κυριαρχία της, ειδικά στις Περιφέρειες. Με μία γρήγορη αναζήτηση, μπορεί εύκολα ο οιοσδήποτε να εξάγει το εξής συμπέρσμα: Ότι στις φετινές κάλπες μονοπώλησαν οι Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, υποψήφιοι διάφορων συνδυασμών επέτυχαν μία επίδοση, αξίας αναφοράς, καθώς τα παρακάτω πρόσωπα έλαβαν τη στήριξη πολύ μεγάλου ποσοστού του εκλογικού σώματος, συνυπολογίζοντας όλες τις υποψηφιότητες, ανά την Ελλάδα.

Έπειτα από τις Περιφερειακές Εκλογές, το eReportaz εντόπισε τις εξής περιπτώσεις:

Από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, η ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου σάρωσε με 38.530, στηρίζοντας τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα (ΝΔ) στην Κεντρική Μακεδονία. Η αθλήτρια που δόξασε την Ελλάδα χαίρει της στήριξης των πολιτών και αυτό διεφάνη για ακόμη μία εκλογική διαδικασία. Αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη σύνθεση του νέου συμβουλίου, συνεχίζοντας πιθανότατα το επιτυχημένο έργο της ως πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο επικεφαλής του συνδυασμού Κώστας Αγοραστός, με στήριξη της ΝΔ, ο οποίος επανεξελέγη με μεγάλο ποσοστό από την πρώτη εκλογική διαδικασία, μετατρέποντας την… μάχη, σε περίπατο, είχαν δύο δυνατά χαρτιά.

Χρήστος Μιχαλάκης και Δωροθέα Κολυνδρίνη “σάρωσαν”, σε αναλογία ψήφων και πληθυσμού, με την καλύτερη επίδοση στα εκλογικά πεπραγμένα της Αυτοδιοίκησης.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Χρήστος Μιχαλάκης, ήταν μακράν ο πρώτος από τους εκλεγμένους συμβούλους στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και έκοψε πρώτος το νήμα με 33.738 ψήφους.

Ο κ. Μιχαλάκης, με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού στα Τρίκαλα, κάτοχος μέχρι σήμερα του αξιώματος του αντιπεριφερειάρχη, θέτει βάσεις για μία μακρόχρονη πολιτική σταδιοδρομία.

Εξαιρετικά ποσοστά πέτυχε επίσης η κα. Κολυνδρίνη-Χαλαστάρα Δωροθέα με 19.372 σταυρούς. Εκ του αποτελέσματος, είναι πασιφανές και αδιαμφισβήτητο ότι χαίρει άκρας εκτίμησης για το πολυετές έργο της, το οποίο αναγνωρίστηκε από τους χιλιάδες πολίτες της Μαγνησίας και των Β. Σποράδων που την επέλεξαν (ως πρώτη των πρώτων στη Μαγνησία) να συνεχίσει και την επόμενη τετραετία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και στον Γιουτίκα Κωνσταντίνο, ο οποίος εξελέγη με 22.332 σταυρούς. Τον Ιούλιο του 2016 τοποθετήθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ως Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, προβάλλοντας μάλιστα έργο, που αναγνωρίστηκε.

Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στο Στρυμωνικό Σερρών, πέρασε από τον Άρη, τη Βέρντερ, τον Άγιαξ, πανηγύρισε το ευρωπαϊκό κύπελλο και πλέον μπήκε στην ομάδα των αιρετών. Ο λόγος για Άγγελο Χαριστέα, ο οποίος χάρισε στιγμές χαράς και δόξας σε όλους τους Έλλληνες το 2004.

Ο πρώην διεθνής άσος υποστήριξε τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία και ψηφίστηκε από 19.782 συμπολίτες του. Πλέον θα παίζει… μπάλα στα αυτοδιοικητικά έδρανα.

Εξαιρετική επίδοση πέτυχαν κατά τον α΄γύρο των περιφερειακών εκλογών η Λουκία Ν. Κεφαλογιάννη, με 13.219 σταυρούς, στον Βόρειο Τομέα, στηρίζοντας τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη και η τραπεζικός Αβραμοπούλου Ελένη με 14.974 σταυρούς.

Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε όλους, με έργα, για το καλό του πολίτη.


Σχόλια