Οι Σκοπιανοί φυλάκισαν τον Αρχιεπίσκοπο και μητροπολίτη της ΠΓΔΜ Ιωάννη… στα πρότυπα Ερντογάν!

Οι Σκοπιανοί φυλάκισαν τον Αρχιεπίσκοπο και μητροπολίτη της ΠΓΔΜ Ιωάννη… στα πρότυπα Ερντογάν!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΖΗΦΑ

Για όγδοη φορά καταλήγει στις σκληρές φυλακές των Σκοπίων ο Αρχιεπίσκοπος Οχρίδος Ιωάννης και μάλιστα με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος και μητροπολίτης των Σκοπίων δέχεται εδώ και 12 ολόκληρα χρόνια έναν άνισο πόλεμο από τους ακροδεξιούς κύκλους των «γειτόνων», με πιο πρόσφατο γεγονός τον βασανισμό και τη φυλάκισή του εξαιτίας της δήλωσής του ότι: «Η Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική».

Θέλουν να τον εξοντώσουν και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που του φέρονται στη φυλακή, είπε η μητέρα του, που της επέτρεψαν να τον δει μόνο δύο φορές. Κοιμάται σε κελί με 33 άτομα και με μια τουαλέτα, οι φύλακες τον βασανίζουν και οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες.

Σήμερα ο μάρτυρας φιλέλληνας συμπληρώνει τρία συναπτά έτη στις φυλακές των Σκοπίων, όπου «λιώνει» αβοήθητος από τους Σέρβους και από τους Έλληνες πολιτικούς και διπλωμάτες. Η διεθνής κοινότητα συμπαρίστανται μόνο λεκτικά στο δράμα του μακαριότατου Ιωάννη. Οι ομόδοξοι Σέρβοι δεν κάνουν καμία θεαματική ενέργεια για να τον αποφυλακίσουν. Ούτε όμως και οι Έλληνες έκαναν κάτι για τον Αρχιεπίσκοπό μας, του οποίου οφείλουμε τεράστια υποχρέωση που υπερασπίστηκε τα ελληνικά δίκαια της Μακεδονίας. Πληρώνοντας επί 12 ολόκληρα χρόνια το πολύ βαρύ τίμημα του πατριωτισμού του και της κυβερνητικής απραξίας.

Απειλούν να τον δολοφονήσουν

Η ζωή του ιεράρχη κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή, καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι κλονισμένη, οι συνθήκες κράτησης όπως και διαβίωσης στη φυλακή απάνθρωπες, ενώ δέχεται αλλεπάλληλες σοβαρές απειλές για τη ζωή του από τους πολέμιους της Ορθοδοξίας στην ΠΓΔΜ, που απειλούν ευθέως να τον δολοφονήσουν αν δεν ανακαλέσει τα όσα υποστηρίζει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Ο Αρχιεπίσκοπος, του οποίου η πατριωτική στάση μέχρι και σήμερα παρέμενε «στη σκιά» της δημοσιότητας, με συνευθύνη των ελληνικών αρχών, «τόλμησε» να πει την αλήθεια, αντιμετωπίζοντας τον βαρύτατο ποινικό χαρακτηρισμό του «προδότη του έθνους» που επισύρει βαρύτατες ποινές εν καιρώ ειρήνης. Ο σύγχρονος μάρτυρας της Ορθοδοξίας και του Έθνους μας δεν είναι η πρώτη φορά που καταλήγει σε φυλακές εξαιτίας του πατριωτισμού του. Από το 2004, χωρίς τυμπανοκρουσίες υπομένει συνεχείς φυλακίσεις, βασανισμούς, διώξεις, εξορίες. Όλα αυτά γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν φοβάται να πει στους Σκοπιανούς ότι δεν είχαν καμία δουλειά με τον Μέγα Αλέξανδρο και τη Μακεδονία. Ένας πραγματικός πρόμαχος της Ορθοδοξίας τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση «φρόντισε» να «ξεχάσει», όπως και δεκάδες Έλληνες που σαπίζουν σε φυλακές του εξωτερικού, με κορυφή του παγόβουνου τα δύο Ελληνόπουλα στην Αδριανούπολη.

Η αλήθεια είναι… εσχάτη προδοσία!

Φυλακισμένος στα Σκόπια επειδή φώναξε η Μακεδονία είναι ελληνική, ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης τόλμησε να πει την αλήθεια κι αμέσως οι Σκοπιανοί τού πρόσαψαν τον χαρακτηρισμό προδότη του έθνους. Αν και τα τρία τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται εκ νέου στη φυλακή δεν ήταν λίγα αυτά που πέρασε και τα προηγούμενα χρόνια. Συνεχείς βασανισμοί, διώξεις, εξορίες. Όλα αυτά γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν φοβόταν να πει στους Σκοπιανούς ότι δεν είχαν καμία δουλειά με τον Μέγα Αλέξανδρο και τη Μακεδονία. Και έτσι τον «πέταξαν σε μια φυλακή-κόλαση». Όπως έγραψε προ ημερών ο ίδιος, ζητώντας δύο φορές από τον διευθυντή των Φυλακών να του επιτρέψει να επισκεφθεί τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας, ιερείς και μοναχούς, αλλά του το αρνήθηκε χωρίς καμία εξήγηση.

«Αργοπεθαίνει ο Αρχιεπίσκοπος!»

Στην ίδια επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος περιγράφει τις άθλιες συνθήκες στέγασης (33 άτομα σε ένα δωμάτιο με μόνο μία τουαλέτα), κακό φαγητό και κακή υγιεινή, και η φυλακή δεν δίνει ούτε ένα πιάτο και κουτάλι στους φυλακισμένους, γι αυτό πρέπει να τα φέρουν από το σπίτι. Η υπερήλικη μητέρα του, που τον επισκέφθηκε προ ημερών, επιβεβαίωσε τις φήμες ότι ο γιός της Ιωάννης βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση υγείας.

Καταστρέφουν εκκλησίες και απειλούν

Κάθε μέρα βασανίζεται από το προσωπικό των φυλακών, με απόφαση της διοίκησης των φυλακών, με την ανελέητη πίεση πάνω του -μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή- να εγκαταλείψει τη Δημοκρατία Μακεδονίας, υπό την απειλή ότι αν δεν συμφωνήσει, θα τον εξαφανίσει. Αυτή είναι η τύχη των ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα και φωνάζουν για την ελληνική Μακεδονία μας μέσα στα Σκόπια. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης και άλλα μέλη της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος έχουν δεχτεί σωματικές επιθέσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι εκκλησίες της Αρχιεπισκοπής έχουν καταστραφεί.

 

 


Σχόλια