Οι συγκλονιστικές καταθέσεις του γιου του αδελφοκτόνου της Ερέτριας και της νύφης του (φωτό)

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις του γιου του αδελφοκτόνου της Ερέτριας και της νύφης του (φωτό)

Άφωνους άφησε τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας ο 65χρονος αδελφοκτόνος της Ερέτριας όταν τους αποκάλυψε, ότι ήθελε να σκοτώσει εκτός από τον αδελφό του και την νύφη του, και είχε ταξιδέψει από την Θεσσαλονίκη για να τον σκοπό αυτό.

Το ereportaz φέρνει στην επιφάνεια τις καταθέσεις των μαρτύρων για το συμβάν που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Ερέτριας.

Από την κατάθεση των αστυνομικών που βρέθηκαν στο συμβάν προκύπτει ότι ο δράστης  πήγε στο εξοχικό του αδελφού του και είχε φραστικό επεισόδιο με την νύφη του, την οποία απείλησε και εξύβρισε. Ο 70χρονος ενημέρωσε για το επεισόδιο τον ανιψιό του, ο οποίος έφτασε στην Εύβοια και αναζητούσε τον πατέρα του. Παράλληλα ενημερώθηκε και η αστυνομία, και μετά από έρευνες εντόπισαν ανοιχτό το αυτοκίνητό του. Όλοι πίστεψαν πως ο 65χρονος είχε αυτοκτονήσει και έψαχναν την περιοχή. Όμως ο δράστης οπλισμένος είχε κρυφτεί σε γειτονικό σπίτι από αυτό του αδελφού του, και περίμενε να βρει την ευκαιρία για να τον σκοτώσει. Μαζί με τον 70χρονο ήταν και ο γιός του δράστη, και όταν αποχώρησε από την μονοκατοικία του θείου του, ο 65χρονος έβαλε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο του.
Όπλισε την καραμπίνα και από απόσταση 7 μέτρων τον πυροβόλησε πισώπλατα και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Τον πυροβολισμό άκουσε ο γιος του δράστη που δεν είχε απομακρυνθεί αρκετά, και η σύζυγος του θύματος.

Ο δράστης παρέμεινε ατάραχος στο σημείο και όταν πλησίασε το παιδί του όπλισε το κυνηγετικό όπλο και αποπειράθηκε να τον πυροβολήσει. « Πατέρα θα σκοτώσεις το παιδί σου» του είπε και στη συνέχεια τον έπεισε να του παραδώσει την καραμπίνα.

Η νύφη του 65χρονου κατέθεσε μεταξύ άλλων:

«Μέσα στο αγρόκτημα, δίπλα από το εξοχικό μου, είδα παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του αδελφού του συζύγου μου. Κατά την επιστροφή στο σπίτι μου, συνάντησα στον δρόμο τον αδελφό του συζύγου μου, ο οποίος κρατούσε στο χέρι του μία θήκη από ένα κυνηγετικό όπλο και μόλις με είδε άρχισε να με βρίζει: «Π… είσαι στην ψυχή και στο σώμα, κωλόσογο, θα σε φτιάξω εγώ». Δεν του απάντησα και επέστρεψα στο εξοχικό μου όπως συνάντησα τον άντρα μου και του είπα ότι θα έπρεπε να κάνουμε καταγγελία. Πήγαμε στον εισαγγελέα. Στην επιστροφή μας είδα το αυτοκίνητο του κουνιάδου μου να έχει μετακινηθεί. Λίγο αργότερα ήρθε έξω από το εξοχικό μας και βγήκε ο άντρας μου και πιάσανε κουβέντα. Στο ίδιο σημείο είχαν βρεθεί και τρεις αστυνομικοί οι οποίοι αναζητούσαν τον κουνιάδο μου, μετά από την καταγγελία μας. Δεν τον βρήκαν. Ο σύζυγός μου είχε μείνει στην αυλή. Ξαφνικά άκουσα έναν πυροβολισμό και βγήκα έξω. Δεν είδα τίποτα παρά μόνο τον ανιψιό μου να μιλάει στο τηλέφωνο και άρχισα να φωνάζω. Ακουσα τον ανιψιό μου να λέει «δώσε μου το όπλο» και άκουσα τον κουνιάδο μου να λέει «όχι δεν στο δίνω. Θέλω να σκοτώσω και αυτή την π…», χωρίς όμως να τον βλέπω. Κάλεσα τηλεφωνικά την αστυνομία».

Όπως είπε ο γιος του 65χρονου στους αστυνομικούς, ο πατέρας του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Χαρακτηριστικά κατέθεσε ότι:

«Μετά από το συμβάν έψαξα να βρω τον πατέρα μου. Τον αντίκρυσα στην αυλή ενός γειτονικού σπιτιού. Αμέσως έτρεξα κοντά του. Δεν με αναγνώρισε και γύρισε την καραμπίνα προς το μέρος μου για να με πυροβολήσει, νομίζοντας ότι ήμουν η θεία μου, γιατί όπως είπε ήθελε να σκοτώσει και αυτή. Μετά από προσπάθειες τον ημέρησα και τον αφόπλισα. Ο Θείος μου γνώριζε ότι ο πατέρας μου είχε ψυχολογικά προβλήματα και έπαιρνε φάρμακα. Ο πατέρας μου δεν είχε εκδηλώσει βίαιες συμπεριφορές».

 


Σχόλια