Οκτώ ονόματα έδωσε στους εισαγγελείς ο Φαλτσιανί

Οκτώ ονόματα έδωσε στους εισαγγελείς ο Φαλτσιανί

Συσκευή αποθήκευσης USB (USB Stick) με υλικό για οκτώ συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έδωσε ο πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που μετέβη στο Παρίσι.

Αναλυτικότερα, οι εισαγγελείς που πήραν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί, μετά από το υλικό που τους παρέδωσε, ερευνούν οκτώ συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση δράση εγκληματικής οργάνωσης, που καταγγέλλεται πως στοχευμένα «ξέπλενε» παράνομο χρήμα.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο νέο ηλεκτρονικό αρχείο, που ζήτησαν οι τέσσερις εισαγγελείς από τον Φαλτσιανί πριν από το ταξίδι τους στην γαλλική πρωτεύουσα, εκτιμάται ότι θα διευρύνει τις έρευνες των αρχών, και, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, συμπληρώνει τα στοιχεία που το πρώην στέλεχος τεχνικών υπηρεσιών της HSBC έδωσε κατά τη διάρκεια της σχεδόν 10ωρης κατάθεσης του την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, από το ηλεκτρονικό αρχείο που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς προκύπτουν κοινά πρόσωπα και εταιρείες που σε πολλές περιπτώσεις έπαιζαν το ρόλο διαμεσολαβητή- μεταφορέα στη διακίνηση χρηματικών ποσών.

Σημειώνεται τέλος πως πριν το ταξίδι τους στο Παρίσι οι εισαγγελείς απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες αρχές της Γαλλίας, για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού συγκεκριμένου προσώπου που φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, ενώ αντίστοιχα αιτήματα αναμένεται να σταλούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Σχόλια