Όλ. Γεροβασίλη:«Εκ του πονηρού» οι αντιδράσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Όλ. Γεροβασίλη:«Εκ του πονηρού» οι αντιδράσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

«Εκ του πονηρού» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, οποιεσδήποτε αντιδράσεις στην προσπάθεια που, όπως τόνισε, κάνει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» που εκπέμπει ζωντανά μέσα από το περίπτερο του Πρακτορείου στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Η θέση της κυβέρνησης (στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών) είναι σαφής: η απόφαση της κυβέρνησης ήταν και εξακολουθεί να είναι και δουλεύουμε με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Αυτός είναι ο τίτλος που τα εμπεριέχει όλα. Οποιεσδήποτε αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί απ’ αυτό είναι εκ του πονηρού» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας δε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που την επέκρινε για τη δήλωσή της αναφορικά με τον τρόπο που καλύφθηκε από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για μία «απαράδεκτη δήλωση για τη Δημοκρατία» και σημείωσε: «Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα αλλά στον δημόσιο λόγο αποκαλύπτονται οι πραγματικές ιδεολογικές αποχρώσεις. Και αναφέρομαι στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας».

«Είναι μια χρονιά με αναβαθμισμένη τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και μια χρονιά που μας δήλωσαν και το προεδρείο και η διοίκηση και οι εργαζόμενοι, στη συζήτηση που είχαμε προηγουμένως, ότι πραγματικά η πορεία της Έκθεσης είναι ανοδική και όσον αφορά την ποιότητα και όσον αφορά το οικονομικό της αποτέλεσμα» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Προφανώς είναι πολύ ικανοποιητικό να το ακούμε αυτό και από τη διοίκηση και από τους εργαζόμενους, που έχουν υιοθετήσει τους στόχους της Έκθεσης και δουλεύουν σκληρά πάνω σ’ αυτό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή του επιθυμητού αποτελέσματος, όταν όλοι μαζί συνεργάζονται».

Εξέφρασε την πεποίθηση πως «αν δουλέψουμε με τον ίδιον τρόπο, μ’ αυτόν που πρέπει και μ’ αυτόν που αποδεικνύεται με τη δουλειά που έγινε και εδώ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η χώρα μπορεί να πάει μπροστά, να αναρρώσει, να βγει από το κομμάτι της οικονομικής κρίσης και να περάσουμε πια στο μέλλον, μακριά από τη στασιμότητα και την οπισθοχώρηση».

Σε ό,τι αφορά δε το υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε πως «ο ορίζοντας να ολοκληρωθεί είναι πλέον ορατός και κοντά» και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα ολοκληρωθεί, μάλιστα, με ένα σημαντικό οικονομικό κέρδος σε σχέση με το πώς είχε κλειστεί η συμφωνία αυτή και πώς κατέληξε τελικά. «Εκατοντάδες εκατομμύρια υπέρ του ελληνικού Δημοσίου» τόνισε.

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στον έναν χρόνο λειτουργίας του «Πρακτορείου 104,9 FM» αλλά και στην «πολύ σημαντική», όπως τόνισε, συνεργασία του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.Σχόλια