Ολάντ: Η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει συμφωνία – Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit

Ολάντ: Η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει συμφωνία – Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit

Ότι η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εφόσον και η ίδια το επιθυμεί, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Ολάντ τόνισε η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θα επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει, ενώ επεσήμανε ότι «σημασία έχει να δούμε ποια είναι η αντίληψή μας για την Ευρώπη».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για προσωρινή, πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι δεν υπάρχει προσωρινό Grexit, αλλά η Ελλάδα εντός Ευρωζώνης ή εκτός.

Στην τελευταία αυτή περίπτωση όμως, αυτή της εξόδου της Ελλάδας, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι, θα έχουμε μια Ευρώπη που δεν προοδεύει πλέον, «και αυτό είναι κάτι που η Γαλλία δεν θέλει».

«Η Ελλάδα έχει ήδη καταβάλει προσπάθειες, πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανή να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ταχύτατα, και τότε η Ευρώπη θα την υποστηρίξει», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.Σχόλια