Ολάντ: Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη – Δεν είναι τώρα η στιγμή για αδιαλλαξία

Ολάντ: Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη – Δεν είναι τώρα η στιγμή για αδιαλλαξία

Ότι είναι καθήκον των άλλων χωρών της ευρωζώνης, καθώς και της Ελλάδας, να κρατήσουν τη χώρα στο ενιαίο νόμισμα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας πως δεν είναι τώρα η στιγμή για βέτο ή για «δηλώσεις αδιαλλαξίας», αλλά για διάλογο.

«Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα… Αλλά εξαρτάται και από εμάς. Ως Ευρωπαίος, δε θέλω τη διάσπαση της ευρωζώνης, δεν μου αρέσουν οι δηλώσεις αδιαλλαξίες, οι βάναυσες ρήξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος, αν και δεν είπε σε ποιόν αναφέρεται, μπορεί να είχε κατά νου Γερμανούς διαμορφωτές πολιτικής, οι οποίοι διατυπώνουν ολοένα και σκληρότερες δηλώσεις για την Ελλάδα.

Μπορεί επίσης να επεδίωξε με τη δήλωση αυτή να ηρεμήσει την αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματός του, για να δείξει πως κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προσθέτει το Reuters.

«Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητήσουμε μια συμφωνία, για διαπραγμάτευση, για λογική. Όμως αυτό απαιτεί να έχουν πεισθεί όλοι γι’ αυτό. Η Γαλλία αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θέλει βέτο ή αγριάδες», είπε ακόμα ο κ. Ολάντ.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει «αμέσως» μια συμφωνία, ενώ αναφορικά με το δημοψήφισμα, δήλωσε πως «έγκειται στην Ελλάδα να το πραγματοποιήσει ή να το αποσύρει».

«Πρέπει να είμαι σαφής, η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως, δεν μπορεί να καθυστερήσει, περιμέναμε πάρα πολύ. Αν δε συμβεί αυτό, αν θα πρέπει να περιμένουμε να πραγματοποιηθεί ένα δημοψήφισμα, υπάρχει πάντα κίνδυνος … να μπούμε σε μια περίοδο αναταραχής και να μπούμε στο άγνωστο. Είναι καλύτερα να είναι κανείς ασφαλής παρά να πηδάει στο κενό», ανέφερε.Σχόλια