Ολάντ κατά Σόιμπλε: Δεν ακούσατε τις συμβουλές εκείνων που σας πρότειναν προσωρινό Grexit

Ολάντ κατά Σόιμπλε: Δεν ακούσατε τις συμβουλές εκείνων που σας πρότειναν προσωρινό Grexit

«Θέλω να εκφράσω την στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα για την υπέρβαση της κρίσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ κατά την ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο που είναι η κορυφαία στιγμή της διήμερης επίσημης επίσκεψής του.

«Τα τελευταία έξι χρόνια περνάτε μία μεγάλη κρίση. Αυτό που σας εκφράζω δεν είναι συμπόνοια αλλά μία ισχυρή συνεργασία» είπε ο κ. Ολάντ και αναφέρθηκε στις εξελίξεις από την συμφωνία της 13ης Ιουλίου: Θέλω να χαιρετίσω την στάση του Αλέξη Τσίπρα για να γίνει σεβαστή η στάση της χώρας του. Η συμφωνία πρέπει να βασίζεται σε υπευθυνότητα και στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα. Χρειάζεται αλληλεγγύη και θα πρέπει να δούμε τί θα γίνει από εδώ και πέρα. Υπήρξε και η συμφωνία της 13ης Ιουλίου, γνωρίζω τις συζητήσεις που έγιναν γι αυτή την συμφωνία, ωστόσο την υιοθετήσατε, και πιστέψατε στην ευρωπαϊκή ιδέα και δεν ακούσατε τις συμβουλές εκείνων που σας έλεγαν να βγείτε προσωρινά από την Ευρώπη».

«Υπερασπιστήκατε την εθνική σας κυριαρχία χωρίς να γίνετε εθνικιστές. Στηρίξατε μία συμβιβαστική λύση και προστατεύσατε την Ευρώπη από αναταραχές και παράλληλα προστατευθήκατε από την κερδοσκοπία» συνέχισε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ολάντ έκανε και ιστορικές αναφορές τονίζοντας: «Η Βουλή των Ελλήνων είναι ένα σύμβολο, εδώ γεννήθηκε η ιδέα της δημοκρατίας και πέρασε τα σύνορα».

Κατά την ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε ακόμη και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στον Βαλερί Ζισκάρ Ντεστέν. «Είναι πολύ σημαντικό ότι η Γαλλία κατάφερε να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές της. Το 1974 με το αεροπλάνο του Βαλερί Ζισκάρ Ντεστέν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε από τη Γαλλία» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία, ζήτω η φιλία τους» έκλεισε την ομιλία του ενώπιον των βουλευτών ο Φρανσουά Ολάντ.Σχόλια