Ολάντ: Ο Πούτιν μου είπε ότι ο Τσίπρας ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

Ολάντ: Ο Πούτιν μου είπε ότι ο Τσίπρας ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

Σε μία αποκάλυψη για την Ελλάδα που θα συζητηθεί, προχώρησε ο Φρανσουά Ολάντ, στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε χθες, Τετάρτη, στη Γαλλία, και έχει τίτλο «Ένας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά».

Στο βιβλίο στο οποίο περιλαμβάνονται εκμυστηρεύσεις του Ολάντ σε δύο δημοσιογράφους της Le Monde, ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να έχει δηλώσει ότι σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος του εκμυστηρεύτηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε ζητήσει να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, καθώς στην Ελλάδα δεν υπήρχε κατάλληλο τυπογραφείο.

«Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία (…) Η Ελλάδα μάς ζήτησε να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία, καθώς δεν έχουν πια πιεστήριο να το κάνουν», στην περίπτωση Grexit, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν στον Γάλλο ομόλογό του. 

Ο κ. Ολάντ φέρεται να εξέλαβε αυτή τη μαρτυρία ως ένδειξη της βούλησης της Ρωσίας να βοηθήσει την Ελλάδα σε ένα ενδεχόμενο Grexit, ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος αποσαφήνισε ότι κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις προθέσεις της Ρωσίας.

Ακόμη, ο Γάλλος πρόεδρος, διερωτώμενος για ποιο λόγο του εκμυστηρεύθηκε κάτι τέτοιο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνει ότι κάτι τέτοιο ίσως συνέβη, για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ο Ρώσος πρόεδρος για μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δεύτερον «για να του πει ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί».

Απαντώντας στα παραπάνω, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι υπήρξαν επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό προς τον Ρώσο πρόεδρο.Σχόλια