Όλες οι δικαστικές περιπέτειες του καναλάρχη Καλογρίτσα!

Όλες οι δικαστικές περιπέτειες του καναλάρχη Καλογρίτσα!

Στη λίστα με τους ελεγχόμενους για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως είναι η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος βρίσκεται ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούν οι Αρχές από τον Ιανουάριο του 2015 για τις λίστες φοροδιαφυγής.

Στον κατάλογο των ελεγχομένων από τη Δικαιοσύνη βρίσκεται και ο γιος του, Ιωάννης-Βλαδίμηρος, ο υπερθεματιστής μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

Μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται από τις δικαστικές Αρχές αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα, για ποσό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για παραπομπή σε δίκη.

Η δικογραφία αφορά φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς φαίνεται να προέκυψαν από ελέγχους των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων για ποσά περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δεύτερη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα τον υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Στο πλαίσιο αυτής τη έρευνας στον υιό Καλογρίτσα ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Για να λάβει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες υιός Καλογρίτσα έσπευσε να πληρώσει αυτό το ποσό. Η πληρωμή του ποσού οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος.

Παράλληλα, δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και για τις κόρες του Χρήστου Καλογρίτσα με τη μία να αφορά ποσό 3 εκατ. ευρώ και την άλλη για έξι εκατ. ευρώ όπως προέκυψε από τους ελέγχους σε λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015.

Πάρτι δανείων με πρωταγωνιστή τον καναλάρχη Καλογρίτσα!

Δάνεια ύψους 127, 6 εκατ. ευρώ έχει λάβει συνολικά από την Τράπεζα Αττικής ο κατασκευαστής, και πλέον καναλάρχης, Χρήστος Καλογρίτσας, ενώ, μάλιστα, τα 77,6 εκατ. εξ αυτών τα πήρε επί ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα το 2015 είχε πάρει 55 εκατ. ευρώ, και από την αρχή του 2016 ακόμη 22,6 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω αποκαλύπτει το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε στην Τράπεζα Αττικής, μικτό κλιμάκιο της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, για τις χορηγήσεις της περιόδου 2012-2015, σύμφωνα, μάλιστα, με το οποίο, λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, οι εταιρείες Καλογρίτσα έλαβαν ποσό 15 εκατ. ευρώ, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων του ΑLPHΑ και του STAR, και σε ό,τι αφορά στο πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής, η χρηματοδότηση του Χρ. Καλογρίτσα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα προνομιακό καθεστώς, το οποίο συνιστά τουλάχιστον σοβαρή παρατυπία αν όχι παρανομία, τόσο για την  τράπεζα όσο και για τον ίδιο το δανειολήπτη.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το μεσημέρι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την σκιά του πορίσματος της ΤτΕ και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), μία συνέλευση που θα κρίνει το μέλλον του Ιδρύματος.

Η απάντηση από το περιβάλλον Καλογρίτσα

Το περιβάλλον Καλογρίτσα έδωσε τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, καθώς στο θέμα με τα δάνεια από την Attica Bank.

Όπως υποστηρίζουν, το ύψος των δανείων από την Attica Bank δεν είναι 127,6 εκατ. ευρώ αλλά λιγότερα από 110, από τα οποία τα μισά είναι εγγυητικές. Όπως υποστηρίζει, τα δάνεια αυτά δόθηκαν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Ειδικότερα, το 50% είναι εγγυημένα με το 2,5% των μετοχών της Τράπεζας Αττικής (συνολικής αξίας 25 εκατ. ευρώ) που αγοράστηκαν με χρήματα του ίδιου, την ώρα που υπάρχουν 200 εκατ. ευρώ σε ανεκτέλεστα έργα από τα οποία όταν εισπράττει, οι τράπεζες λαμβάνουν αυτό που δικαιούνται.

Όσον αφορά,  τον υιό του και δικαιούχο της μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, Ιωάννη-Βλαδίμηρο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες είναι τακτοποιημένες, όπως αναφέρουν.

Σχετικά με τα… χωράφια-βοσκοτόπια, από τη στιγμή που υπήρξε συνένωση μικρότερων τεμαχίων δημιουργώντας έκταση 5.000 στρεμμάτων- τονίζουν ότι- ο συντελεστής δόμησης ανεβαίνει στο 10%, συνεπώς αυξάνεται και η αξία τους, καθώς παύουν να έχουν μόνο αγροτική αξία αλλά και αστική.Σχόλια