Όλγα Γεροβασίλη: «Η απόφαση για ανασχηματισμό ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό»

Όλγα Γεροβασίλη: «Η απόφαση για ανασχηματισμό ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό»

Η απόφαση για ανασχηματισμό ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό, του οποίου άλλωστε η εκπεφρασμένη πρόθεση από την αρχή ήταν να αξιολογεί τακτικά τους υπουργούς του, τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Για την αξιολόγηση και το χρέος, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι από τις τελευταίες εξελίξεις, αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι όταν υπάρχει συνέπεια, συνεχής προσπάθεια και πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση, μπορούμε να πετύχουμε. Πιο σημαντικό ακόμη, προσθέτει, είναι ότι μπορούμε να μπλοκάρουμε επιδιώξεις ορισμένων που θα απέβαιναν εις βάρος των συμφερόντων της χώρας. Εκείνο, κατά συνέπεια, που απομένει για τις επόμενες ημέρες είναι η συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο των διαθέσιμων εναλλακτικών για παρεμβάσεις στη βιωσιμότητα του χρέους και των λεπτομερειών λειτουργίας του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής.

Υπό αυτό το πρίσμα, σημειώνει η εκπρόσωπος, το γεγονός ότι οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέος ελήφθησαν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι διπλή επιτυχία με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στη επανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Είναι προφανές προσθέτει, ότι με προκαθορισμένο μηχανισμό αξιολόγησης της βιωσιμότητας του χρέους, αποφεύγονται οι αυθαίρετοι υπολογισμοί -που οδηγούν ενίοτε και σε αυθαίρετες απαιτήσεις- διαφόρων θεσμικών κέντρων. Επαυξάνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε μία οικονομία που βρίσκεται ακόμη υπό επιτήρηση μεν, με ελαχιστοποιημένη την αβεβαιότητα δε.Σχόλια