Όλγα Γεροβασίλη: Η διαπραγμάτευση με θεσμούς θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 20/8

Όλγα Γεροβασίλη: Η διαπραγμάτευση με θεσμούς θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 20/8

Μέχρι τις 20 Αυγούστου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, η οποία και αρχίζει αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων, διεμήνυσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι κανένα από τα προαπαιτούμενα δεν αφορά την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες. Συνεπώς η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για υποτιθέμενη ψήφιση τέτοιων μέτρων στις αρχές Αυγούστου, είναι εντελώς ανυπόστατη».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κ. Γερβοασίλη «σύμφωνα με την Απόφαση της Συνόδου των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης της 12.7.2015 και η οποία κυρώθηκε στη Βουλή και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Ν.4334 ΦΕΚ 80), τα προαπαιτούμενα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι:

Α) Oι αλλαγές στον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό, η διασφάλιση της πλήρους ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης για την Σταθερότητα ,τον Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Mε εξαίρεση το συνταξιοδοτικό, η ψήφιση του οποίου, κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς μετατέθηκε για αργότερα, τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν από τη Βουλή στις 15 Ιουλίου.

Β) Η υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η μεταφορά της οδηγίας για την στήριξη και την εξυγίανση των Τραπεζών. Τα μέτρα αυτά θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου.Σχόλια