Κεφαλογιάννη & Αραμπατζή: «Ο τουρισμός πληρώνει την κυβερνητική απραξία»

Κεφαλογιάννη & Αραμπατζή: «Ο τουρισμός πληρώνει την κυβερνητική απραξία»

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, σχετικά με τα στοιχεία οκταμήνου για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Με αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας για τα έσοδα κλείνει ο Αύγουστος, ο πιο τουριστικός μήνας του έτους, παρουσιάζοντας πτώση -9,2% σε σχέση με το 2015.

Παράλληλα, η συνολική μείωση των καθαρών ταξιδιωτικών εισπράξεων για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου βυθίζεται κατά -7,1% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Απώλειες, που ξεπερνούν τα 750.000.000 ευρώ για την εθνική οικονομία, την ίδια ώρα, που η ελληνική τουριστική επιχειρηματικότητα υπονομεύεται από την άγρια κυβερνητική φοροεπιδρομή.

Οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις του συνόλου των θεσμικών φορέων του τουρισμού και της Νέας Δημοκρατίας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν ξύπνησαν δυστυχώς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το λήθαργο.

Η απραξία και η έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής, δυστυχώς για όλους, τώρα πληρώνεται».

 

Διαβάστε επίσης:

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για τις διαγραφές δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ
Σχόλια