Όλη η δικογραφία για τη δολοφονία του Αμερικανού

Όλη η δικογραφία για τη δολοφονία του Αμερικανού

  • Το eReportaz αποκαλύπτει τις καταθέσεις των Σέρβων και του Έλληνα μπάρμαν που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 22χρονου στη Ζάκυνθο
  • Διαβάστε τι λέει η κοπέλα που έβγαλε τη φωτογραφία με τους Αμερικάνους και εκνεύρισε τους Σέρβους θαμώνες
  • Σοκάρει η έκθεση του ιατροδικαστή που περιγράφει τη βιαιότητα των χτυπημάτων 
  • Τι αναφέρει ο δικαστής που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση των κατηγορούμενων!

Του Πέτρου Κουσουλού και του Διονύση Γκουτζουρή

Το eReportaz αποκαλύπτει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα ολόκληρη την δικογραφία του στυγερού εγκλήματος της Ζακύνθου της 7ης του Ιούλη, όταν μαινόμενοι Σέρβοι τουρίστες, μαζί με έναν Έλληνα εργαζόμενο στο μπαρ που έγινε το έγκλημα, δολοφόνησαν έναν 22χρονο Αμερικάνο, τον Μπακαρί Χέντερσον, χτυπώντας τον ανελέητα μέχρι να χάσει τη ζωή του.

Στη δικογραφία η οποία για πρώτη φορά βλέπει ολόκληρη το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτονται οι λόγοι για τους οποίους οι Αρχές χαρακτηρίζουν την δολοφονία ως ενέργεια με «προμελετημένο δόλο και ανθρωποκτόνο διάθεση», κάτι που επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τους κατηγορούμενους.

Η εισαγγελική Αρχή κρίνει πως τα ελάχιστα δευτερόλεπτα από την ώρα που ξεκίνησε ο καβγάς μέσα στο μπαρ μέχρι τη στιγμή που προλαβαίνουν τον 22χρονο στο δρόμο, ήταν αρκετά προκειμένου οι δράστες να «μελετήσουν» την ενέργειά τους και να πράξουν με τόση βιαιότητα, ικανή να χαρακτηριστεί αυτή «ανθρωποκτόνος»!

Βέβαια, οι κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά ότι κλότσησαν στον Αμερικάνο στο κεφάλι, καθώς στις απολογίες δεν δέχονται πως ήταν εκείνοι που σκότωσαν τον Αμερικανό. Άλλοι υποστηρίζουν ότι τον χτύπησαν κάτω από τη μέση, άλλοι πως δοκίμασαν να τον κλοτσήσουν αλλά βρήκαν το κράσπεδο κι άλλοι όταν τον κυνήγησαν για να τον χτυπήσουν, αλλά δεν πρόλαβαν.

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει η σοκαριστική έκθεση του ιατροδικαστή που περιγράφει τη βαναυσότητα και την αποτελεσματικότητα των χτυπημάτων…

 

 

Αυτή είναι η περιγραφή των γεγονότων όπως έχει αποτυπωθεί στη δικογραφία όπου αναφέρεται ξεκάθαρα πως ο άτυχος Αμερικάνος έχασε τη ζωή του ακαριαία μετά τα πρώτα χτυπήματα στο κεφάλι:

 

Διαβάστε την απολογία του Έλληνα μπάρμαν ο οποίος εξηγεί πως εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά του Αμερικάνου θέλησε να τον κυνηγήσει μόνο για να του δώσει δύο χαστούκια:

 

 

Αυτές είναι οι απολογίες των επτά Σέρβων. Όλοι τους αποδέχονται ότι κυνήγησαν τον Αμερικάνο ή ότι προσπάθησαν να τον χτυπήσουν, κανένας όμως δεν παραδέχεται πως κλότσησε τον 22χρονο στο κεφάλι.

Κατάθεση 1:

 

Κατάθεση 2:

Κατάθεση 3:

Κατάθεση 4 (σε αυτή την κατάθεση ο κατηγορούμενος αναφέρει πως οι δύο άνδρες που χτύπησαν τον Αμερικάνο μέσα στο μπαρ δεν βρίσκονται ανάμεσα στους συγκατηγορούμενους):

Κατάθεση 5:

Κατάθεση 6:

Κατάθεση 7: 

 

Ενδιαφέρον έχει και η συμπληρωματική κατάθεση της κοπέλας που θεωρείται η «πέτρα του σκανδάλου», με την οποία η παρέα των Αμερικάνων έβγαλε τη φωτογραφία που εκνεύρισε τον πρώτο από τους Σέρβους θαμώνες:

 

Αυτή είναι η περιγραφή του φίλου του άτυχου Αμερικάνου, ο οποίος συνόδευε τον Μπακαρί Χέντερσον στις καλοκαιρινές του διακοπές και φυσικά βρισκόταν δίπλα του την ώρα που ξεκίνησε το κακό:

 

 

 

 

Η έκθεση του ιατροδικαστή είναι σοκαριστική. Το κεφάλι του άτυχου τουρίστα φέρει χτυπήματα που δικαιολογούν την αιμορραγία του εγκεφάλου, άρα και του θανάτου.

 

 

 

 


Σχόλια