Όλη η δικογραφία εις βάρος των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβίαση

Όλη η δικογραφία εις βάρος των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβίαση

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων που κατηγορούνται ότι απειλούσαν με σκοπό να εξασφαλίζουν διαφημιστικά κονδύλια από οργανισμούς του Δημοσίου και τράπεζες

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των τριών δημοσιογράφων που συνελήφθησαν για εκβίαση, υπάρχουν στο διαβιβαστικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν την Τρίτη στις εισαγγελικές αρχές οι οποίες τους άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον ανακριτή από όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Ρόλο «κλειδί» στην αποκάλυψη της όλης υπόθεσης είχε η Α.Κ υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, η οποία με την κατάθεσή της άρχισε να ξετυλίγει το «κουβάρι» της ζοφερής αυτής ιστορίας.

Μετά από αυτήν την κατάθεση της Α.Κ.,  όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή της δραστηριότητας των τριών εμπλεκόμενων.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο στις 11 Φλεβάρη η Α.Κ. (υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ) κατήγγειλε ότι στις 4 Φλεβάρη συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο Παν. Μουσσά.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο κ. Μουσσάς «απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παν. Μαυρίκο, για να μην γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ». Μάλιστα, την απείλησε, λέγοντας τα εξής: «Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θυμα bullying».

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, λίγο αργότερα στη παρέα προστέθηκε και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκου, διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleousin.gr. Μαζί της πρότειναν να συνεργαστούν στον τομέα της διαφήμισης για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ.

Ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση λίγες ημέρες αργότερα και ο Π. Μουσσάς φέρεται να προειδοποίησε την Α.Κ. ότι πρέπει να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ σε διάφορους μιντιακούς κύκλους, διαδίδοντας ότι χρηματίζεται από διαφημίσεις εξαιτίας της θέσης της στην ΕΥΔΑΠ.


Απειλές για το παιδί της 

Ακόμη, της είπε ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέφωνά της και απείλησε το παιδί της, λέγοντας «έχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου», δημιουργώντας της φόβο και ανησυχία, όπως κατέθεσε η ίδια.

Στην ίδια συνάντηση απαίτησε ξανά να δώσει χρήματα στο Μαυρίκο για να μην γράφει αρνητικά σχόλια στην εφημερίδα «Ακρόπολη».

Στις 9 Φλεβάρη με αφορμή κάποιο αρνητικό δημοσίευμα για ΕΥΔΑΠ και την Άττικα Bank, ο Μουσσάς απαίτησε εκβιαστικά 10.000 ευρώ για την προβολή του Οργανισμού για λογαριασμό του Χρ. Φράγκου και άλλες 10.000 ευρώ για τον Παν. Μαυρίκο.

Στις 12 Φλεβάρη η Α.Κ. συναντήθηκε με το Μουσσά στο Φλοίσβο και η συνάντησή του ηχογραφήθηκε. Σε αυτή τη συνάντηση ο Μουσσάς ανέφερε και οι φίλοι του έχουν φτιάξει μία ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «όταν θέλουμε να γ@…σουμε, θα λες: Αυτόν θέλει να τον γ@…σουμε μέσα από την κυβέρνηση».

Τα δημοσιεύματα για Μεϊμαράκη

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, από τη συνομιλία φάνηκε ότι ρόλο «κλειδί» στην ομάδα φέρεται να είχε ο Μαυρίκος, ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του, θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών.

Ο Μουσσάς ανέφερε ότι ο Μαυρίκος είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος τουΒαγγέλη Μαρινάκη, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο -όπως είπε -υπήρχε συμφωνία μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία της χώρας.

Διαβάστε ολόκληρη την δικογραφία όπως την δημοσίευσε το protothema.grΣχόλια