Όλοι νεκροί – Στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Trigana Air με 15 τραγωδίες μέσα σε 24 χρόνια!

Όλοι νεκροί – Στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Trigana Air με 15 τραγωδίες μέσα σε 24 χρόνια!

Νεκροί είναι και οι 54 άνθρωποι που επέβαιναν στο τύπου ΑΤR42-300 αεροσκάφος της ινδονησιακής εταιρείας Trigana Air και τα συντρίμμια του οποίου, σύμφωνα με αξιωματούχους, εντοπίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε απομακρυσμένη περιοχή της Δυτικής Παπούα.

Το μοιραίο αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της νήσου Παπούα-Νέα Γουινέα,  Jayapura προς την πόλη Oksibil, 280 χιλιόμετρα νότια, όταν μισή ώρα μετά από την απογείωση έπαψε να δίνει στίγμα στον πύργο ελέγχου. 

_84919545_indonesiapapuaoksibil0815
Όπως αναφέρουν οι επίσημες πληροφορίες, η διαλυμένη άτρακτος βρέθηκε στα υψίπεδα της Bintang, όχι πολύ μακριά από το αεροδρόμιο της πόλης Oksibil στο οποίο επρόκειτο να προσγειωθεί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η αναφορά για κανέναν επιζώντα. Τα συνρίμμια του δικινητήριου αεροσκάφους εντόπισαν πρώτοι οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι και ενημέρωσαν τις Αρχές.

«Κάτοικοι μάς έδωσαν την πληροφορία πως το αεροσκάφος συνετρίβη στο βουνό Tangok, είπε ο Διοικητής Αεροπορικών Μεταφορών της Ινδονησίας. Στην πτήση επέβαιναν συνολικά 54 άνθρωποι, εκ των οποίων, 44 ενήλικες, πέντε παιδιά και νήπια καθώς και πέντε μέλη πληρώματος.

_84922964_hi028581993

Τα πρώτα στοιχεία φέρουν ως πλέον πιθανά αίτια της νέας αεροπορικής τραγωδίας που χτυπά και πάλι την αεροπλοΐα της Ινδονησίας την πολύ κακή ορατότητα και τις εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, κάτι που ανάγκασε και το αεροσκάφος διάσωσης που βγήκε προς αναζήτηση, να επιστρέψει πίσω, μη διακινδυνεύοντας να περάσει μέσα από τις καταιγίδες που έπλητταν την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από το 1991 που ξεκίνησε η Trigana Air τη δραστηριότητά της είχε συνολικά 14 σοβαρά περιστατικά κατά τα οποία έχασε 10 αεροσκάφη, κάτι που την έβαλε στην κορυφή της μαύρης λίστας των απαγορευμένων αερομεταφορέων της ΕΕ, από το 2007.

Yπενθυμίζεται πως, πλην τεσσάρων, όλες οι αεροπορικές εταιρείες της Ινδονησίας βρίσκονται στην ίδια παγκόσμια μαύρη λίστα, μη καταφέρνοντας να λάβουν πιστοποίηση αερομεταφορών. 

airasia10

Η αεροπορική αυτή τραγωδία έρχεται ως συνέχεια δυο ακόμη που συνέβησαν μέσα στον τελευταίο χρόνο, εκείνης του Ιουλίου του 2014 όταν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή του Μεντάν στη Σουμάτρα με 140 νεκρούς και φυσικά της ακόμη μεγαλύτερης, όταν ένα αεροσκάφος της AirAsia έπεσε στη θάλασσα της Ιάβας σκοτώνοντας και τους 192 επιβαίνοντες.
BN-GE621_preced_P_20141228201935

 Σχόλια