Ολόκληρη η αίτηση ασφαλιστικών του ΔΟΛ για να ξανακυκλοφορήσουν ΝΕΑ και ΒΗΜΑ

Ολόκληρη η αίτηση ασφαλιστικών του ΔΟΛ για να ξανακυκλοφορήσουν ΝΕΑ και ΒΗΜΑ

 Τα χρήματα που ζητά να αποδεσμευτούν από το Άργος, το μηνιαίο κόστος μισθοδοσίας και τα πάνω από 5 εκ Ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους εργαζόμενους.
Στο μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στη 1 το μεσημέρι δίνει τη μάχη ο ΔΟΛ σήμερα προκειμένου να αποδεσμευτούν τα έσοδα από την κυκλοφορία των εφημερίδων με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε το γραφείο Κουταλίδη.
Στην αίτηση υπέρ της οποίας θα παρέμβουν οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ αλλά και οι ίδιοι εργαζόμενοι του ΔΟΛ αναφέρεται ότι η απόφαση για τα προληπτικά μέτρα οδηγεί σε απομείωση της αξίας της εταιρίας και δυσχεραίνει ότι έργο της ειδικής εκκαθάρισης καθώς δεν επιτρέπει να κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες και να λειτουργήσουν τα υπόλοιπα Μέσα Ενημέρωσης του ομίλου.

Ταυτόχρονα τονίζεται ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος επίσχεσης από τους εργαζόμενους.
Σημειωτέον ότι νομικοί κύκλο αναφέρουν ότι κρίσιμο για το δικαστήριο θα είναι αν η παρέμβαση των εργαζομένων θα είναι ξεκάθαρα υπέρ της αίτησης του ΔΟΛ ή με αστερίσκους.
Και αυτό διότι ο υποβάλλων την αίτηση είναι ο ίδιος ο ΔΟΛ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αίτηση τα απολύτως απαραίτητα έξοδα για να συνεχίσουν να κυκλοφορούν το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ είναι για το Φεβρουάριο 1,176 εκ Ευρώ. από αυτά η μισθοδοσία του προσωπικού είναι 844.000 Ευρώ ενώ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους εργαζόμενους στον Οργανισμό (μισθωτοί και μπλοκάκι) ανέρχεται σε 5,041 εκ Ευρώ.

Αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση η εταιρία θα λάβει από τις πωλήσεις φύλλων για τον Ιανουάριο 263.000 Ευρώ και εκτιμά ότι για το Φεβρουάριο μπορεί να λάβει 515 χιλιάδες Ευρώ, 511.000 για το Μάρτιο και 625 χιλιάδες για τον Απρίλιο.
Ταυτόχρονα εκκρεμούν απαιτήσεις αγνώστου ύψους (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσό της τάξεως των 3 εκ Ευρώ) που δεν έχουν καταβληθεί.
Σχόλια