Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε»

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε»

Επιτόπιο ρεπορτάζ: Ελευθερία Σπυράκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 20.00 ξεκινάει η αντίστοιχη συγκέντρωση μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Στην κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας, αλλά και στην Πανεπιστημίου, την Αμαλίας και τη Βασιλίσσης Σοφίας έχουν στηθεί δεκάδες καντίνες με γρήγορο φαγητό, αλλά και πάγκοι μικροπωλητών. Οι ελληνικές σημαίες δεσπόζουν στους πάγκους, ενώ προς πώληση υπάρχουν και σφυρίχτρες.

5

1

Αυτή την ώρα αρκετός είναι ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας πανό, και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να παραιτηθεί.

Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ το «παρών» δίνει και η γνωστή για την αγάπη της στις τηλεοπτικές κάμερες, Ελένη Λουκά.

6

7

Απο τα ηχεία που έχουν στηθεί ακούγονται προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν τήρησε.

2

8

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συγκέντρωση στάθηκε η αφορμή για το ξέσπασμα νέας κόντρας ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως «είναι προσωπικά υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλώσουν», κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον αναπτυξιακό νόμο.

3

Την ίδια ώρα, το Μαξίμου, προσπαθεί να τα «μαζέψει» αναφορικά με σχετικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, όπως αυτή του Νίκου Φίλη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής».

4

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ένταση επικράτησε μεταξύ των διαδηλωτών πριν από λίγη ώρα όταν νεαρός προσπάθησε να κάψει σημαία της ΕΕ με τους υπόλοιπους διαδηλωτές να τον αποτρέπουν.

Από την άλλη πλευρά ορισμένοι διαδηλωτές θέλησαν να … τοποθετηθούν και στο ζήτημα του βρετανικού δημοψηφίσματος, κρατώντας χαρτόνια με το σύνθημα «όχι στο Brexit».

13444396_1214709525206872_214473508_n (1)Σχόλια