Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους Θεσμούς – ΥΠΟΙΚ: Ανοιχτά παραμένουν 3-4 ζητήματα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους Θεσμούς – ΥΠΟΙΚ: Ανοιχτά παραμένουν 3-4 ζητήματα

Στόχος της Αθήνας είναι να υπάρξει επιτυχής κατάληξη έως το τέλος της εβδομάδας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, μετά από πεντάωρη συνάντηση που είχε σήμερα μαζί με τον υπουργό Οικονομίας, κ. Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Υπάρχουν τρία – τέσσερα σημεία που είναι ακόμη ανοικτά, σε τεχνικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο, υποστήριξε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι το ένα από τα «ανοιχτά» ζητήματα συνίσταται στο χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

«Ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν τώρα, ποιες τον Οκτώβριο, ποιες θα ακολουθήσουν και τι επίπτωση έχουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές στα δημοσιονομικά και την ανάπτυξη» εξήγησε χαρακτηριστικά. Ως παράδειγμα μάλιστα, επικαλέστηκε τις αγροτικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε ποια μπορούν να έρθουν πιο νωρίς και ποια μπορούν να πάνε πιο πίσω».

Ένα δεύτερο σημείο διαφωνιών, συμπλήρωσε, είναι το τρόπος λειτουργίας του νέου ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος, μετά τη συνάντηση σημείωσε ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, υποστήριξε ότι δεν τέθηκε σήμερα το θέμα των «κόκκινων» δανείων, το οποίο βρίσκεται ακόμη στα τεχνικά κλιμάκια και συζητείται συνολικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.Σχόλια