Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup – Τις επόμενες ημέρες η οριστικοποίηση της συμφωνίας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup – Τις επόμενες ημέρες η οριστικοποίηση της συμφωνίας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, με τις πρώτες δηλώσεις να γίνονται από τον Σλοβάκο υπουργό Οικονομικών, ο οποίος σημείωσε ότι «η συνεδρίαση πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι έγινε μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με το χρέος, την αναγκαιότητα και τις συνθήκες για την ελάφρυνσή του, με δεδομένο το ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ντομπρόβσκις: Τις επόμενες ημέρες η οριστικοποίηση της συμφωνίας

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένου του του «προληπτικού μηχανισμού», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, έκανε λόγο για βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα τα οποία πρέπει να συζητηθούν, ενώ συμπλήρωσε ότι το EuroWorking Group θα υποβάλει την έκθεσή του στις 24 Μαΐου.

«Έγινε μία εξαιρετική πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία. Σήμερα οι Ευρωπαίοι δείχνουν πως είναι αλληλέγγυοι. Θα υπάρξει μία ανεξάρτητη υπηρεσία εσόδων και μία αντίστοιχη επιτροπή επενδύσεων. Η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα φτάσει σε θετικό επίπεδο από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.Σχόλια