Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο – Στην κυκλοφορία σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο – Στην κυκλοφορία σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Στην κυκλοφορία δίνονται σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω του αγροτικού συλλαλητηρίου, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα έξω από τη Βουλή.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Βάθη, πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στη Βουλή, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους οι αγρότες μοίρασαν λάχανα στους περαστικούς, ενώ προηγήθηκαν ομιλίες των εκπροσώπων των μπλόκων.

Κύρια αιτήματα των αγροτών, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι – μεταξύ άλλων – η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετος λογαριασμός στο ύψος των 15.000 ευρώ και αφορολόγητο πετρέλαιο.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα, κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών. Από αυτή τη συνάντηση αναμένεται να κριθεί και το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Πηγή φωτογραφιών & βίντεο: newsit.gr

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη το αγροτικό συλλαλητήριο στην ΑθήναΣχόλια