Ολοκληρώθηκε το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Το πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ, κάλεσε με ανακοίνωσή του τον Έλληνα πρωθυπουργό να φέρει άμεσα συμφωνία, ενώ έκανε αναφορά και στο θέμα των τραπεζών, σημειώνοντας ότι πρέπει σύντομα να σταματήσει η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού.

«Το πολιτικό συμβούλιο με διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και εγρήγορση. Επαναλάβαμε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία διότι δεν έχει εντολή για ρήξη αλλά για εξεύρεση βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και διότι παρήλθε το 48ωρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ αναφορικά με τις τράπεζες σημειώνεται ότι «Πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες σύντομα, να σταματήσει η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού και ιδίως των συνταξιούχων και να διασφαλισθούν οι καταθέσεις όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση».

Παράλληλα, το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας ασχολήθηκε και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος και τη διαδικασία μεταβίβασης της αρχηγίας από τον Αντώνη Σαμαρά στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε κατ΄ αρχήν ο ορισμός συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να νομιμοποιηθεί η προεδρία του κ. Μεϊμαράκη από τους βουλευτές του κόμματος.

Παράλληλα, έγινε ειδική μνεία στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, με την οποία το Πολιτικό Συμβούλιο «αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά στην πατρίδα και στην παράταξη και εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη».Σχόλια