Πλήρες αδιέξοδο στο Eurogroup του Λουξεμβούργου – LIVE η Συνέντευξη Τύπου

Πλήρες αδιέξοδο στο Eurogroup του Λουξεμβούργου – LIVE η Συνέντευξη Τύπου

Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ενώ μόλις ξεκίνησε συνέντευξη Τύπου.

Την είδηση ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τη χώρα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα να δεσμευτεί για σοβαρές διαπραγματεύσεις, ενώ υπογράμμισε πως το Eurogroup είναι σε ετοιμότητα να συγκληθεί ανά πάσα στιγμή.

Την ίδια ώρα, μετά το τέλος του Eurogroup, άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως όχι μόνο δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά ούτε προοπτική συμφωνίας.

Παράλληλα, διαψεύδονται από κύκλους της ΕΚΤ, τα σενάρια περί πεντασέλιδης πρότασης αντιμέτρων του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς και το δημοσίευμα της Die Zeit που έκανε λόγο για πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων προς τη χώρα μας για παράταση του τρέχοντος προγράμματος έως το τέλος του 2015, χωρίς χρηματοδοτική στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μιλώντας για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι δεν είναι ορατή ακόμη μια συμφωνία, καθώς και ότι οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας ή εβδομάδων δεν τελεσφόρησαν, ενώ προειδοποίησε ότι ο χρόνος τελείώνει.

Στείλαμε έντονο σήμα στην Ελλάδα. Υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία και η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Περιμέναμε αντιπροτάσεις αλλά δεν ήρθαν σήμερα, τόνισε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβίσι, σημειώνοντας πως ο χρόνος που απομένει πια για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι ελάχιστος.

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί κάλεσε την Αθήνα να προχωρήσει σε εύλογους συμβιβασμούς, τονίζοντας ότι φτάνουμε πλέον στο τέλος του παιχνιδιού.Σχόλια