Ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group – Προϋπόθεση για την αξιολόγηση τα προληπτικά μέτρα

Ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group – Προϋπόθεση για την αξιολόγηση τα προληπτικά μέτρα

Ότι παραμένει εφικτή η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου κατέληξε το EuroWorking Group στις Βρυξέλλες, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα.

Πηγές της ευρωζώνης σχολίαζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι επόμενες μέρες είναι «κρίσιμες», ωστόσο, εάν υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των Θεσμών και πολιτική βούληση από την Ελλάδα, οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα και μια συμφωνία είναι τεχνικά δυνατή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup του Φεβρουαρίου, αλλά σημειωθεί σημαντική πρόοδος, το ζήτημα θα παραπεμφθεί στην επόμενη συνεδρίαση (20 Μαρτίου), με αυξημένη όμως την πιθανότητα το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και ενδεχόμενες αναταράξεις στις αγορές να δυσκολέψουν περαιτέρω την επίτευξη συμφωνίας.

Σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωζώνης, μετά το EWG της Πέμπτης, «η νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων από την Αθήνα είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup δεν διεξήχθη διεξοδική συζήτηση για την Ελλάδα. Τόνισε όμως ότι οι χώρες της ευρωζώνης ενθαρρύνουν την Αθήνα και τους θεσμούς να συνεργαστούν, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία.Σχόλια