Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο – πρόγραμμα τετραετίας ανακοινώνει ο Τσίπρας

Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο – πρόγραμμα τετραετίας ανακοινώνει ο Τσίπρας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκινούν την Κυριακή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι προγραμματικές δηλώσεις θα αφορούν σε δύο μέρη: α) Το πρώτο πεντάμηνο (μέχρι τέλος Ιουνίου) που θα αφορούν στο πρόγραμμα- γέφυρα και β) τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Τσίπρα είναι η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, η επανεκκίνηση της οικονομίας και το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις εξαγγελίες Τσίπρα είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάστασή του από τον Φόρο μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Σταδιακά θα έρθει και η αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000€ όπως είχε εξαγγείλει και προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αλλά η αύξηση του αφορολόγητου συνδέεται και από την πορεία των εσόδων του κράτους. Όσο πιο γρήγορα κλείσει η «μαύρη τρύπα» (σ.σ. τον Ιανουάριο αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ) και παταχθεί η φοροδιαφυγή, τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθει το αφορολόγητο.

Όσον αφορά στον κατώτατο μισθό, η επαναφορά του στα 751 ευρώ προσδιορίζεται τον Μάιο ή τον Ιούνιο και αφού πρώτα υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε «η κυβέρνηση μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, είτε τη λέει στη Βουλή είτε στο Eurogroup».

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχόλια