Ολομέτωπη επίθεση Λαφαζάνη εναντίον Τσίπρα στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου της «Λαϊκής Ενότητας»

Ολομέτωπη επίθεση Λαφαζάνη εναντίον Τσίπρα στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου της «Λαϊκής Ενότητας»

Η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία Αυγουστιάτικα να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε εκλογές εξπρές. Το ερώτημα είναι γιατί βιάζεται;» επεσήμανε ο επικεφαλής του νέου κόμματος ΛΑΕ (Λαϊκή Ενότητα), Παναγιώτης Λαφαζάνης  κατά την διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου του νεοσυσταθέντος πολιτικού σχηματισμού που πρέκυψε από την ανεξαρτητοποίηση των 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκαν στην Αριστερή Πλατφόρμα.

«Νομίζω ότι η απάντηση είναι αυτονόητη. Η κυβέρνηση δεν βιάζεται για καλό σκοπό. Το κάνει γιατί θέλει να αποφύγει να αισθανθεί ο λαός τις βαρύτατες συνέπειες του νέου μνημονίου. Το Μαξίμου πιστεύει ότι θα ξεγελάσει τον πολίτη, θα κρύψει τα επώδυνα μέτρα… Δεν τιμούν τη χώρα και τον λαό οι μεθοδεύσεις του Αλ. Τσίπρα» πρόσθεσε.

Επιπλέον, είπε ο κ. Λαφαζάνης, υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος, «Θέλουν να αιφνιδιάσουν την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία έχει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση έναντι των μνημονίων – Δεν μας αιφνιδιάζουν και δεν θα μας βρουν ανέτοιμους, είπε.

«Από τις εκλογές αυτές θα κριθεί το μέλλον της χώρας μας για αρκετές δεκαετίες. Είναι πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές. Θα κριθεί η επιβίωση της Ελλάδας. Το πρόγραμμά μας θα κατατεθεί σύντομα» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Όσον αφορά το νέο κόμμα ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε: «Οι βουλευτές που συγκρότησαν τη Λαϊκή Ενότητα μένουν συνεπείς στις προγραμματικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος μας να είμαστε ένα μέτωπο λαϊκής βάσης και όχι απλώς κόμμα. Η Λαϊκή Ενότητα, θα έχει ως στόχο να σαρώσει τα μνημόνια. Θα είναι ένα μέτωπο πατριωτικό, ενάντια στην εθνική υποτέλεια, μέτωπο δημοκρατίας και ανασυγκρότησης της χώρας».

«Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποτελεί στόχο εφικτό και είναι αναγκαία για να αναπνεύσει η χώρα» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι στόχος της Λαϊκής Ενότητας είναι να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, ενώ έκανε λόγο για «νέα σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με δημόσιο έλεγχο στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας».

«Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δε θα μείνει ορφανό. Σημαία μας το ΟΧΙ του 62%… Μέτωπο ενάντια στις μνημονιακές δυνάμεις, δηλαδή στον λοβοτομημένο ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».Σχόλια