Ομαδική Εικαστική Έκθεση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

83 4

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Y.A.) σας προσκαλεί στην Ομαδική Εικαστική Έκθεση “It could be ME – It could be YOU” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, που κάθε χρόνο τιμάται στις 20 Ιουνίου.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα “Αποθήκη”) από 18 έως 25 Ιουνίου 2015.
Εγκαίνια Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:00 μ.μ.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 5:00 μ.μ.-10:00 μ.μ.
Ζούμε σε μια εποχή όπου συγκρούσεις μαίνονται σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, με εκατομμύρια πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και εσωτερικά εκτοπισμένους παγκοσμίως. Παράλληλα, ένα κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού εξαπλώνεται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Στις 20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, τιμούν τη δύναμη και το κουράγιο των εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του πολέμου ή παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέσα από το μήνυμα ”It could be ME, it could be YOU”, καθένας μας καλείται να αναρωτηθεί κατά πόσο θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση ενός πρόσφυγα. Οι πρόσφυγες είναι συνηθισμένοι άνθρωποι που βρέθηκαν σε ασυνήθιστα δύσκολες συνθήκες.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα με διαφορετικά μέσα και υλικά, από καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα, ανάμεσα στους οποίους και πρόσφυγες. Ακολουθεί ονομαστικός κατάλογος.

Τα έργα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση και τα 2/3 των εσόδων θα αποδοθούν για τη στήριξη των προσφύγων από τους καλλιτέχνες.Join the Conversation

4 comments

 1. Peter Constant Απάντηση

  @EReportaz @greeksinart #Art =FREEDOM I am a refugee, I know the feelings. Do the Leaders of this World know?? Definetely NOT!!

 2. Peter Constant Απάντηση

  @EReportaz #greeksinart Rhetoric is not enough #UN, #EU, #USA. Why is my country #Cyprus occupied for 41 years now by #Turkey?

 3. Peter Constant Απάντηση

  @EReportaz @greeksinart Why NO sanctions for an #invader& #occupier for 41 years? Is it cause #Turkey is OUR ALLY or

 4. Ο Γ....Σ ΤΗΣ ΤαCIA Απάντηση

  ΡΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΚΛΑΝΙΣΤΗΡΙΑ…ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ;;;;
  ου ρε ζωα ορθια βόιδια