Ωμές απειλές Τουσκ : «’Η αποδέχεστε την προσφορά ή χρεοκοπείτε» (Video)

Ωμές απειλές Τουσκ : «’Η αποδέχεστε την προσφορά ή χρεοκοπείτε» (Video)

Σκληρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι ο χρόνος λιγοστεύει και τα «παιχνίδια πρέπει να τελειώσουν» έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε δήλωσή του σχετικά με την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται κρίσιμη. Οι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον αναγκαίο συμβιβασμό, και το χθεσινό Eurogroup δε βοήθησε να λυθεί το αδιέξοδο. Το παιχνίδι ποιος θα φοβηθεί πρώτος (chicken game), όπως και το παιχνίδι των ευθυνών, πρέπει να τελειώσουν, γιατί αυτή η κατάσταση δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Είναι πραγματικότητα, με πραγματικές πιθανές συνέπειες, πρώτα και κύρια για τον ελληνικό λαό», τόνισε σχετικά ο κ. Τουσκ.

«Γι’ αυτό συγκάλεσα την Σύνοδο Κορυφής την Δευτέρα το βράδυ. Ο σκοπός της Συνόδου είναι να σιγουρευτούμε ότι όλοι καταλαβαίνουμε τις θέσεις των άλλων και τις επιπτώσεις των αποφάσεών μας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια μαγική λύση στο επίπεδο των ηγετών. Η Σύνοδος δεν θα είναι το τελικό βήμα. Δεν θα γίνουν τεχνικές διαπραγματεύσεις. Αυτό παραμένει δουλειά των υπουργών Οικονομικών», πρόσθεσε.

Αποστέλλοντας ευθέως τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει είτε να αποδεχθεί αυτό που κατά τον Ντόναλντ Τουσκ είναι μια καλή προσφορά, ή να προχωρήσει στη χρεοκοπία. «Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες. Ας τις χρησιμοποιήσουμε με σοφία», προειδοποίησε ο ανώτερος κοινοτικός αξιωματούχος.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια