Ομίχλη και σκόνη σκέπασαν τα Χανιά

Ομίχλη και σκόνη σκέπασαν τα Χανιά

Ομίχλη και σκόνη έπληξαν τα Χανιά, από την Κίσαμο μέχρι τη Νέα Χώρα.

Όπως εξήγησε στα «Χανιώτικα Νέα» ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας το φαινόμενο έγινε πιο έντονα αντιληπτό δυτικά του κόλπου των Χανίων, στο Κολυμπάρι και στο Μάλεμε, στην Γραμπούσα, τον Μπάλο, τα Φαλάσαρνα μέχρι και τα Κύθηρα.

Ο κ. Λέκκας απέδωσε το φαινόμενο στην αύξηση της θερμοκρασίας από χθες που ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου προκαλώντας «μεγάλα ποσοστά εξάτμισης και υπήρχε αρκετή υγρασία στην ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα εξασθενημένοι ( άπνοια) και ως εκ τούτου σε συνδυασμό με την υπάρχουσα σκόνη στην ατμόσφαιρα, προκάλεσαν κάποιες νεφώσεις χαμηλού ύψους στις περιοχές του νομού Χανίων και επεκτάθηκαν μέχρι τα Κύθηρα».

χανιά

Το φαινόμενο αναμένεται να διατηρηθεί όσο υπάρχει άπνοια και αύξηση της θερμοκρασίας. «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολύ καλοκαιρία και η θερμοκρασία από την Κυριακή θα αρχίσει να ανεβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα και μάλιστα την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη θα προσεγγίσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα συνεχίζουν να διατηρούνται μικροποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα μέχρι την Δευτέρα. Αυτές οι καλές καιρικές συνθήκες δεν αποκλείεται και πάλι, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες να δημιουργούν συνθήκες τέτοιου φαινομένου πάνω από τις θάλασσες που αυτήν την περίοδο είναι ακόμη ψυχρές (έως 17-18 βαθμούς Κελσίου) σε σχέση με τη στεριά», εξήγησε ο κ. Λέκκας.

xania_0

Πηγή: Χανιώτικα ΝέαΣχόλια