Όμηροι του Τόσκα αστυνομικοί που δικαιούνται προαγωγής

Όμηροι του Τόσκα αστυνομικοί που δικαιούνται προαγωγής

Ξεκάθαρη παραβίαση της συνταγματικότητας με ευθύνη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και αρμόδιου για θέματα προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, αλλά και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από το 2015, τέσσερις αστυνομικοί βρίσκονται όμηροι της μίας… μυστήριας γραφειοκρατίας που δεν τους επιτρέπει να προαχθούν στο βαθμό του Β’ Υπαστυνόμου, παρά το ότι το δικαιούνται ξεκάθαρα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν σπουδαίες διακρίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 3103/2003 (ΦΕΚ Α 23/29-01-2003), όπου προβλέπεται η προαγωγή Αστυφυλάκων, Αρχιφυλάκων, Ανθυπαστυνόμων ή υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστοίχων βαθμών, εφ’ όσον καταλάβουν θέσεις από πρώτη μέχρι και τρίτη σε ατομικό ή ομαδικό άθλημα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα έπρεπε ήδη να απολαμβάνουν του προνομιού τους.

Η υπ’αριθ. 1185/10 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, μάλιστα – απόφαση που έχει αμετάκλητο χαρακτήρα και είναι εφάμιλη του ΣτΕ – ξεκαθαρίζει πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων θεωρείται Παγκόσμιος αθλητικός θεσμός, επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων.

«Εφόσον στην προρρηθείσα διάταξη του άρθρου 8 του ν. 3103/2003 δεν εξειδικεύεται η έννοια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα πρέπει να θεωρηθεί ότι καταλαμβάνει και τα στρατιωτικά τοιαύτα, δεδομένης της βούλησης του νομοθέτη να ανταμείβει όσους συμβάλλουν στην προαγωγή του αθλητισμού και στην προβολή της χώρας.», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Σύνταγμα και αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την τριετή καθυστέρηση στην έκδοση των εντολών των προαγωγών! Τι ακριβώς συμβαίνει, κύριε Τόσκα; Πρόκειται για καθυστέρηση, για ολιγωρία ή για κάτι άλλο;

Από τη στιγμή που υπάρχει δικαστικό και διοικητικό δεδικασμένο – καθώς πριν από το 2015 οι προαγωγές συντελούνταν κανονικά – οι τέσσερις αστυνομικοί πρέπει άμεσα να προαχθούν, καθώς τα επιτεύγματά τους σε Παγκόσμιο Επίπεδο έγιναν πριν από το 2016, όταν άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τη νομοθεσία για τις προαγωγές των ένστολων!

 

Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα στο οποίο αναφέρεται ρητά η υποχρέωση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης να προχωρήσει στις προαγωγές

 


Σχόλια