Ομπάμα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο να ήταν τρομοκρατικό χτύπημα

Ομπάμα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο να ήταν τρομοκρατικό χτύπημα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο του τρομοκρατικού χτυπήματος άφησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στη δολοφονία 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 17, σε επίθεση χθες στο Σαν Μπερναντίνο στη νότια Καλιφόρνια.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, στη σύντομη ομιλία του μετά τη συνάντησή του με τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στο Οβάλ Γραφείο, τόνισε: «Οι σκέψεις όλων μας είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν σε αυτό το τρομακτικό συμβάν στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια. Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο της περιοχής τον οποίο και συνεχάρην για την άμεση αντίδραση του τοπικού μηχανισμού σε αυτή την κατάσταση, και του τόνισα πως τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουμε τα πάντα ώστε να διαλευκανθούν τα κίνητρα της συγκεκριμένης πράξης».

Στη συνέχεια ο κ. Ομπάμα, αναφερόμενος στα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν για την επίθεση, σημείωσε: «μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια πληροφορία για τα κίνητρα των δύο δραστών. Αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι πως οι δύο δράστες ήταν βαριά οπλισμένοι και είχαν περισσότερα όπλα στα σπίτια τους. Δεν ξέρουμε περισσότερες πληροφορίες αλλά αυτό δεν αποκλείει το γεγονός το συγκεκριμένο χτύπημα να είναι τρομοκρατική ενέργεια. Θα έχουμε αποκρυσταλλωμένη εικόνα σε λίγο καιρό όταν οι αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα το FBI εξετάσουν όλα τα στοιχεία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αμερικανός Πρόεδρος υπογράμμισε για ακόμη μία φορά πως ο τρόπος με τον οποίο πωλούνται όπλα στις ΗΠΑ δεν είναι ορθός και ανέφερε: «θα πρέπει ως κοινωνία να κάνουμε βήματα προς μία άλλη κατεύθυνση. Είναι γεγονός πως σήμερα κάποιος μπορεί να έχει πολύ εύκολη πρόσβαση σε όπλα. Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε την πρόσβαση στα όπλα, έχουμε όμως ευθύνη να κάνουμε την πρόσβαση αυτή πολύ δυσκολότερη».Σχόλια