Ομπάμα: Δεν υπάρχουν απειλές, αλλά ας βρισκόμαστε σε εγρήγορση τα Χριστούγεννα

Ομπάμα: Δεν υπάρχουν απειλές, αλλά ας βρισκόμαστε σε εγρήγορση τα Χριστούγεννα

Να καθησυχάσει τους Αμερικανούς πολίτες εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων, επιχείρησε ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνοντας σήμερα ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχουν καμία «συγκεκριμένη» ή «αξιόπιστη» πληροφορία για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στο έδαφός τους.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες και τις Αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς, όπως είπε, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πλέον μία «νέα φάση» στην εξέλιξη της τρομοκρατίας, όπου μοναχικοί δράστες ή μικρές ομάδες ενόπλων που εντοπίζονται πιο δύσκολα αποτελούν όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η προειδοποίηση αυτή του Μπαράκ Ομπάμα έρχεται στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, όπου ένα ζευγάρι ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών – που δεν έχει γνωστή σύνδεση με ακραίες οργανώσεις –, σκότωσε 14 ανθρώπους.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά αμετακίνητος στη στρατηγική του για σταδιακή υποβάθμιση και αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους, με κύριο όπλο τις αεροπορικές επιδρομές και τα στοχευμένα χτυπήματα, τονίζοντας πως οι τζιχαντιστές «χάνουν έδαφος» στη Συρία και το Ιράκ.

«Εξουδετερώνουμε τους ηγέτες τους. Το μήνυμα είναι ότι αν χτυπήσεις Αμερικανούς, θα σε βρούμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε επικρατήσει εναντίον μεγαλύτερων απειλών και θα επικρατήσουμε ξανά», διαβεβαίωσε ακόμη ο κ. Ομπάμα, προσθέτοντας πως ένα από τα «σπουδαιότερα όπλα» των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας «είναι η αντοχή μας σαν λαός».Σχόλια