Ομπάμα: Εξαιρετική η συνάντηση με Τραμπ – Ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον του για συνεργασία (βίντεο)

Ομπάμα: Εξαιρετική η συνάντηση με Τραμπ – Ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον του για συνεργασία (βίντεο)

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, με τον απερχόμενο πρόεδρο να διαβεβαιώνει τον κ. Τραμπ ότι θα προσπαθήσει να διευκολύνει τη μετάβαση εξουσίας και να είναι χρήσιμος για να επιτύχει ο νέος πρόεδρος στο έργο του.

Ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον κ. Τραμπ εξαιρετική, ενώ, μάλιστα, δήλωσε ενθαρρυμένος από τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής συνάντησης με τον διάδοχό του στο Οβάλ Γραφείο.

«Μιλήσαμε για μερικά από τα οργανωτικά ζητήματα σε σχέση με το Λευκό Οίκο. Μιλήσαμε για εξωτερική πολιτική. Μιλήσαμε για εσωτερική πολιτική. Η ‘’νούμερο 1’’ προτεραιότητά μου είναι να προσπαθήσω να διευκολύνω τη μετάβαση (εξουσίας) που εξασφαλίζει ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι επιτυχημένος, και βρήκα ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον που επέδειξε να εργαστεί με την ομάδα μου για πολλά από τα θέματα που αντιμετωπίζει αυτή η μεγάλη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για όλους, ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικής προτίμησης να έρθουμε πιο κοντά, να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» τόνισε. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχετε στο έργο σας, αν επιτύχετε εσείς θα επιτύχουμε και εμείς» πρόσθεσε ο κ. Ομπάμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί να έχει και άλλες συναντήσεις με τον απερχόμενο πρόεδρο το προσεχές διάστημα και να συνεργαστεί μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια της δίμηνης μεταβατικής περιόδου.

«Ήταν, κ. πρόεδρε, μεγάλη τιμή να συναντηθώ μαζί σας και προσβλέπω σε πολλές – πολλές ακόμη συναντήσεις μαζί σας στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Τραμπ.

«Συζητήσαμε σειρά καταστάσεων, μεταξύ αυτών και κάποιες δυσκολίες. Προσβλέπω ιδιαίτερα σε συνεργασία με τον πρόεδρο στο μέλλον, και στη συμβουλή του» πρόσθεσε ο 70χρονος νέος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα παραδώσει οριστικά τη σκυτάλη στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου 2017, οπότε και ο δεύτερος θα ορκιστεί, αναλαμβάνοντας το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ.Σχόλια