Ομπάμα: Η χώρα είναι ασφαλής – Έχουμε λάβει κάθε πιθανό μέτρο

Ομπάμα: Η χώρα είναι ασφαλής – Έχουμε λάβει κάθε πιθανό μέτρο

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα είναι ασφαλής εν όψει του εορταστικού τριημέρου της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ο κ. Ομπάμα τόνισε πως χρειάζεται επαγρύπνηση, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν «αξιόπιστες πληροφορίες» από τις μυστικές υπηρεσίες περί σχεδίων για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο αμερικανικό έδαφος.

«Λαμβάνουμε κάθε πιθανό μέτρο για να κρατήσουμε ασφαλή την πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, πλαισιωμένος από κορυφαίους συμβούλους του σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και εθνικής ασφαλείας.

«Δεν είμαστε ενήμεροι για καμιά συγκεκριμένη και αξιόπιστη πληροφορία που να υποδεικνύει σχέδιο (επίθεσης τρομοκρατών) στην πατρίδα», πρόσθεσε.

Των δηλώσεών του προηγήθηκε συνάντηση με τους συμβούλους του και ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Τόνισε δε πως είναι «κατανοητό» το γεγονός πως οι Αμερικανοί ανησυχούν για την τρομοκρατία εν όψει και του εορταστικού τριημέρου, αλλά τους κάλεσε να ταξιδέψουν και να γιορτάσουν όπως προγραμμάτιζαν την Ημέρα των Ευχαριστιών (από την 26η Νοεμβρίου) αφού, όπως διαβεβαίωσε, τα στελέχη των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας «κάνουν υπερωρίες». Ακόμη, τόνισε πως το κοινό στις ΗΠΑ θα ενημερωθεί εάν υπάρξει κάποια απειλή.

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτος έχουν «εξαλείψει» ηγέτες-κλειδιά των τζιχαντιστών και προκαλούν προβλήματα στις γραμμές ανεφοδιασμού τους.

«Εντείνουμε την πίεση στο ΙΚ όπου κι αν βρίσκεται, και δε θα τη μειώσουμε», ολοκλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.Σχόλια