Ομπάμα: Οι Έλληνες καλούνται να κάνουν σκληρές πολιτικές επιλογές

Ομπάμα: Οι Έλληνες καλούνται να κάνουν σκληρές πολιτικές επιλογές

Στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Συνόδου των G7, τονίζοντας ότι «Οι Έλληνες πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες και καλούνται να κάνουν σκληρές πολιτικές επιλογές».

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο για να ικανοποιήσει τους πιστωτές και να καταλήξει σε συμφωνία, αλλά και για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα πάνω στην οποία η οικονομία της θα βασιστεί για να αναπτυχθεί ξανά», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, και επεσήμανε ότι και οι δύο πλευρές, Ελλάδα και δανειστές, θα πρέπει να επιδείξουν ευελιξία για την επίτευξη της συμφωνίας. «Όλοι εργάζονται σκληρά για αυτή την κατάληξη», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει η αίσθηση του «επείγοντος» για την Ελλάδα.

Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ακόμα ότι «Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένας δρόμος ο οποίος θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, σε μια ισχυρή, σταθερή, αναπτυσσόμενη Ευρωζώνη».

Τέλος, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη χώρα μας, ο κ. Ομπάμα είπε ότι «θα είναι και σημαντικό η διεθνής κοινότητα και τα διεθνή οικονομικά ινστιτούτα να αναγνωρίσουν τις απίστευτες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».Σχόλια