Ομπάμα: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να λύσουν μόνες τους τα προβλήματα του πλανήτη

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να λύσουν μόνες τους τα προβλήματα του πλανήτη

Ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να λύσουν μόνες τους τα προβλήματα του πλανήτη, ασχέτως της στρατιωτικής και οικονομικής τους δύναμης, επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στην 70ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

«Μέσα από τα συντρίμμια που δημιούργησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν με δεκάδες έθνη ώστε να αποφευχθεί ένας τρίτος», σημείωσε ο κ. Ομπάμα, προσθέτοντας, ωστόσο ότι «Η πορεία της ανθρωπότητας προς την πρόοδο κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί», και συμπληρώνοντας ότι κανένα έθνος δεν είναι απόλυτα ασφαλές έναντι της απειλής της διεθνούς τρομοκρατίας.

Στο ίδιο θέμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε πως οι ΗΠΑ δε θα διστάσουν να δώσουν βοήθεια σε οποιονδήποτε από τους συμμάχους τους αντιμετωπίζει προβλήματα με την τρομοκρατία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε επίθεση και στη Ρωσία, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να ανεχθεί να παραβιάζεται βάναυσα η εδαφική ακεραιότητα ενός κυρίαρχου έθνους, αναφερόμενος στην Ουκρανία.
Πρόσθεσε δε ότι η δράση της Ρωσίας οδήγησε τον ουκρανικό λαό να επιζητεί βαθύτερες σχέσεις με την Ευρώπη και όχι με τη Ρωσία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της επανέναρξης των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα, τονίζοντας πως μετά από τόσα χρόνια ψυχρότητας είχε φτάσει η περίοδος που το συγκεκριμένο εμπάργκο έπρεπε να τελειώσει και οι σχέσεις των δύο χωρών είναι δυνατό να οικοδομηθούν σε πιο στέρεα θεμέλια από το παρελθόν, και χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

ompama-OHE

Σε ό,τι αφορά στη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά του προέδρου της, Μπασάρ Αλ Άσαντ, όσο και κατά του Ισλαμικού Κράτους, για τη στρατιωτική βία εναντίον του οποίου ο κ. Ομπάμα υπογράμμισε ότι «οι ΗΠΑ δεν έχουν να απολογηθούν». «Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ασκήσει κτηνώδη βία στον λαό του δεν μπορεί να ενοποιήσει το συριακό έθνος», είπε ακόμη, αναφερόμενος στον κ. Άσαντ.

Τέλος, καταφέρθηκε εναντίον όσων «διαστρεβλώνουν το μήνυμα του Ισλάμ», εκτρέποντάς το σε τρομοκρατία.Σχόλια