Ομπάμα: Μετακίνηση στο τέλος της ουράς για την Βρετανία μετά το Brexit

Ομπάμα: Μετακίνηση στο τέλος της ουράς για την Βρετανία μετά το Brexit

Eπιμένει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, ότι η Βρετανία θα μετακινηθεί στο τέλος της ουράς, όσον αφορά τις εμπορικές συμφωνίες που διαπραγματεύτηκε η Ουάσινγκτον με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν εγκαταλείψει την ΕΕ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Προφανώς, ο πρόεδρος επιμένει σε αυτό που είπε και δεν έχω καμιά νεότερη ενημέρωση για τη θέση μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Έρικ Σουλτς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο Ομπάμα είχε προτρέψει τη Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ τον Απρίλιο και είχε προειδοποιήσει, ότι μια συμφωνία για το εμπόριο ανάμεσα στα δύο κράτη δεν θα συναφθεί σύντομα σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρούσε από την Ένωση.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Κάμερον και τη Μέρκελ επιβεβαίωσε, ότι η ειδική σχέση των ΗΠΑ με τη Βρετανία και η συμμετοχή της Βρετανίας στο NATO παραμένουν ζωτικής σημασίας ακρογωνιαίοι λίθοι της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής..

Ο Ομπάμα και η Μέρκελ εξέφρασαν εμφανώς τη λύπη τους για την απόφαση των Βρετανών αλλά σημείωσαν πως θα σεβαστούν την ψήφο του βρετανικού λαού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε επίσης:

Ομπάμα: Σεβόμαστε την απόφαση των ΒρετανώνΣχόλια