Ομπάμα: πιο αποτελεσματικό το ΗΒ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας εντός ΕΕ

Ομπάμα: πιο αποτελεσματικό το ΗΒ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας εντός ΕΕ

«Πιο αποτελεσματική» θα είναι η ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αν παραμείνει με τους Ευρωπαίους συμμάχους του, υπογραμμίζει σε άρθρο του στον Daily Telegraph ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η Βρετανία θα μπορεί να ασκεί παγκοσμίως περισσότερη επίδραση εντός στην ΕΕ.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει στο εν λόγω άρθρο του ότι η απόφαση εναπόκειται αποκλειστικά στους Βρετανούς ψηφοφόρους, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή ότι το αποτέλεσμα της απόφασής σας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τις ΗΠΑ. Ανέφερε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κερδίσει αρκετά ως μέλος της ΕΕ σε σχέση με το εμπόριο, την οικονομική ανάπτυξη, και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του κ. Ομπάμα στη Βρετανία πριν το επερχόμενο δημοψήφισμα έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και αρνητικών σχολίων από πλευράς των υποστηρικτών του Brexit, οι οποίοι τον κατηγορούν για «υποκρισία». «Οι Αμερικανοί δεν Οι Αμερικανοί ποτέ δεν θα συλλογίζονταν κάτι σαν την ΕΕ για τον εαυτό τους ή για τους γείτονές τους στο δικό τους ημισφαίριο. Γιατί θα πρέπει να το σκεφτούν για εμάς;», διερωτάται ο δήμαρχος του Λονδίνου και ένθερμος υποστηρικτής του Brexit, Μπόρις Τζόνσον.

 

 Σχόλια