Ομπάμα: Πρέπει να ενωθούμε όλοι κατά της τρομοκρατικής απειλής

Ομπάμα: Πρέπει να ενωθούμε όλοι κατά της τρομοκρατικής απειλής

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με το λαό του Βελγίου. Είμαστε αλληλέγγυοι στον βελγικό λαό, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, καταδικάζουμε τις αποτρόπαιες επιθέσεις και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε το Βέλγιο και να φέρουμε τους υπαίτιους ενώπιον της Δικαιοσύνης», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σχολιάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες από την Αβάνα όπου βρίσκεται.

«Αυτή είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι όλος ο κόσμος πρέπει να ενωθεί κατά της τρομοκρατικής απειλής ανεξαρτήτως εθνικότητας, ράτσας, πίστης και φυλής», επεσήμανε ακόμη ο κ. Ομπάμα, απευθύνοντας κάλεσμα για τη διαμόρφωση ενός μετώπου της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, κατά την οποία εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του αμερικανικού λαού και προσέφερε, παράλληλα, κάθε δυνατή βοήθεια εκ μέρους των ΗΠΑ σε επίπεδο ερευνών.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει γίνει γνωστό, ανάμεσα στους δεκάδες τραυματίες των επιθέσεων στη βελγική πρωτεύουσα είναι και τρεις Αμερικανοί πολίτες, ιεραπόστολοι.Σχόλια