OPEN MALL στον Πειραιά!

OPEN MALL στον Πειραιά!

Νέα σημαντική πρωτοβουλία από τους φορείς της πόλεις και τις επιχειρήσεις του κέντρου, για τόνωση της αγοράς του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, απηύθυνε χαιρετισμό στη Συνέντευξη Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, για την παρουσίαση της καινοτόμου δράσης Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πειραιά  (Open Mall Piraeus).

 

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πειραιά, περικλείεται από τις οδούς Καραολή και Δημητρίου, Γρηγορίου Λαμπράκη, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, ΗΣΑΠ, Αλιπέδου, Κέκροπος και συμμετέχουν 102 επιχειρήσεις της πόλης.

 

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά,  έχουν προγραμματίσει κοινές δράσεις και ποικίλες εκδηλώσεις, που έχουν ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Open Mall και την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού.

 

Ο κ. Μώραλης, στον χαιρετισμό του,  τόνισε:

 

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, στην παρουσίαση του OpenMallPiraeus. Είναι αλήθεια ότι ο Πειραιάς, για πάρα πολλά χρόνια, ήταν μια  ισχυρή παραδοσιακή αγορά, για τους Πειραιώτες και όχι μόνο. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως λόγω της παρατεταμένης πενταετούς κρίσης, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα.

 

Η κρίση μαστίζει όλη τη χώρα και κατ επέκταση τον Πειραιά. Εκατοντάδες μαγαζιά έχουν βάλει λουκέτο, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί. Όλα αυτά δημιουργούν μια αλυσίδα, αρνητική για το εμπόριο γενικότερα, τα καταστήματα και την πόλη. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, έρχεται να απαντήσει η συνεργασία των εμπόρων μεταξύ τους, και δευτερευόντως η συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τον Δήμο. Είναι αντιληπτό, κυρίως από εσάς που είστε επιχειρηματίες και έμποροι, ότι μόνος του δεν μπορεί να πάει μπροστά κανείς. Για να δουλέψει το δικό μου κατάστημα, πρέπει να δουλέψει και του διπλανού. Σε αυτό έρχεται να απαντήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το OpenMall. Πιστεύω πως το OpenMallείναι μια σωστή και σύγχρονη πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να αναβαθμίσει την αγορά και να δημιουργήσει επιπλέον επισκεψιμότητα.

 

Υπάρχουν προβλήματα στην πόλη, δεν θα αναφερθώ σήμερα σε αυτά, θα μιλήσω για τις προσπάθειες που κάνουμε και τη σταθερή συνεργασία που έχουμε με τον Εμπορικό Σύλλογο, έτσι ώστε να επιλύουμε σιγά σιγά προβλήματα. Τουλάχιστον να υπάρχει μια συναντίληψη των προβλημάτων και να δούμε από κοινού πως μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν. Θα είμαστε αρωγοί στη λειτουργία του OpenMall, με όποια μέσα διαθέτουμε. Νομίζω πως η συνεργασία θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά το OpenMall, καθ΄ όλη τη διάρκεια και αυτής της Δημοτικής Αρχής και των επομένων γιατί νομίζω πως μόνο με συνεργασίες μπορούμε να πάμε μπροστά.

 

Για εμάς είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά του Πειραιά. Δεν έχουμε βαριά βιομηχανία ή κάτι άλλο. Πρέπει να στηριχθούν ποικιλοτρόπως, δεν φτάνει μόνο το OpenMall και ο Δήμος έχει ρόλο σε αυτό και ευθύνη. Έχουμε προγραμματίσει μια σειρά  εκδηλώσεων 20 και 27 Δεκεμβρίου, τις Κυριακές δηλαδή που θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Κάναμε και μια σηματοδότηση για το OpenMall, μια εμπορική διαδρομή, την οποία θα βελτιώσουμε, έτσι ώστε να γίνει όπως την θέλαμε.

 

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο OpenMall, είμαι σίγουρος ότι θα προσδώσει στα καταστήματα και στην πόλη μια δυναμική και θα κάνει μια διαφορά. Θα το παρακολουθούμε και όπου μπορούμε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας θα παρεμβαίνουμε  για να επιλύουμε προβλήματα. Σας ευχαριστώ».

Πηγή Piraeus PressΣχόλια