Όπου φύγει… φύγει – Εγκαταλείπουν το «κλεινόν άστυ» οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου

Όπου φύγει… φύγει – Εγκαταλείπουν το «κλεινόν άστυ» οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου

Η Αθήνα αδειάζει σταδιακά, καθώς ξεκίνησε το πρώτο κύμα της… μεγάλης φυγής, των αδειούχων του Αυγούστου.

Δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι άρχισαν να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα από την Παρασκευή και η κίνηση κορυφώθηκε σήμερα, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, χθες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας πραγματοποιήθηκαν 27 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου με συνολικά 27.912 επιβάτες με 5.039 οχήματα. Ταυτόχρονα από Ραφήνα έγιναν 16 δρομολόγια με 8.768 επιβάτες και 1.678 αυτοκίνητα. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού προτίμησαν 8.386 πολίτες με 853 οχήματα στα 43 δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν.

Το πρωί του Σαββάτου υπήρξαν κυκλοφοριακά προβλήματα, στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά λίγη ώρα αργότερα αποκαταστάθηκε η κίνηση.

Σήμερα από το λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου είναι προγραμματισμένα 41 δρομολόγια συνολικά.

Μέχρι τους 36 η θερμοκρασία σήμερα – Βοριάδες στο Αιγαίο

paralia-iliotherapeia

Η θερμοκρασία με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 36 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 23 έως 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις Κυκλάδες σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και ενίσχυση των ανέμων, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι στα ορεινά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι έως μέτριοι.

 Σχόλια